Followers

Nuffnang

WarkahDaily Online

Posted by Unknown | Posted on 2:27 PG | Posted in

sumber :-

WarkahDaily Online


Adun Sungai Air Tawar meninggal dunia

Posted: 17 Jan 2017 06:29 AM PST

Adun Sungai Air Tawar, Kamarol Zaki Abdul Malik meninggal dunia di ruang rehat kediamannya di Jalan Haji Jabar, Sungai Air Tawar, pagi tadi.

Kematian Kamarol Zaki disedari Pembantu Khasnya, Saufaat Salimin dan Setiausaha Akhbarnya, Mohamad Fariq Roslan, 28, kira-kira jam 8.30 pagi.

Kamarol Zaki sepatutnya dijadualkan menghadiri Program Sedetik Bersamamu di Kampung Sungai Pulai dan Kampung Sekendi jam 8 pagi tadi.

Bagaimanapun, Kamarol Zaki tidak hadir di majlis itu, selain gagal dihubungi.

Sinar Harian difahamkan, Kamarol Zaki berada bersendirian di kediamannya itu.

Dua pegawainya yang ke kediamannya terpaksa mengumpil pintu belakang rumah sebelum menemui Kamarol Zaki dalam keadaan terbaring dan tidak sedarkan diri.

Jenazah mangsa menunggu pihak polis untuk dibawa Ke Hospital Tengku Ampuan Jemaah (HTAJ) Sabak Bernam.

Punca sebenar kematiannya masih dalam siasatan polis.

sinar harian

Punca sebenar letupan Samsung Galaxy Note 7 bakal terbongkar

Posted: 17 Jan 2017 01:57 AM PST

Samsung bakal mengumumkan punca sebenar mengapa Samsung Galaxy Note 7 meletup secara tiba-tiba sebelum peranti berkenaan ditarik balik jualannya pada Oktober lalu.

Menurut laporan Reuters yang dipetik dari Amanz.my, Samsung akan mengumumkan punca sebenar letupan berlaku ke atas Galaxy Note 7 walaupun pada awalnya Samsung memberitahu mereka akan mengumumkan akhir tahun lepas.

Lapor agensi berita itu lagi, menurut pihak yang tidak mahu dikenali berkata, punca sebenar berlakunya letupan pada peranti berkenaan adalah disebabkan daripada bateri. Akibat daripada kesilapan dalam penghasilan bateri menyebabkan ianya berlaku letupan.

Pada tarikh pengumuman punca letupan dibuat, pengeluar peranti terbesar dari Korea Selatan itu turut akan berkongsi langkah yang perlu diambil bagi mengelak daripada perkara yang sama berulang.

Comments (0)