Followers

Nuffnang

WarkahDaily Online

Posted by Unknown | Posted on 1:53 PG | Posted in

sumber :-

WarkahDaily Online


Terbuka dengan semua pihak kecuali DAP dan PAN

Posted: 15 Jan 2017 05:15 AM PST

PAS terbuka dan sedia menjalin hubungan serta kerjasama politik dengan mana-mana pihak yang bersedia menerima dasar dan perjuangannya kecuali DAP dan PAN.

Berikutan beberapa laporan media adalah dengan ini dijelaskan bahawa Majlis Syura PAS masih belum memutuskan sebarang bentuk kerjasama politik dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).

Namun demikian PAS telah pun mengundang pimpinan Bersatu di dalam program-programnya dan beberapa siri pertemuan antara pimpinan kedua belah parti telah pun diadakan.

Sekian dimaklumkan.

ROSLAN SHAHIR BIN DATUK MOHD SHAHIR

Pengarah Komunikasi Korporat
Parti Islam Se Malaysia (PAS)

15 Januari 2017

Verizon ambil alih Yahoo

Posted: 15 Jan 2017 03:04 AM PST

Yahoo diambil alih oleh Verizon tahun lalu dengan nilai jualan mencecah RM 19.6 Billion. Aset yang dijual ialah perniagaan pengiklanan, kandungan, carian, blog dan juga berkaitan dengan platform mudah-alih. Tetapi Verizon tidak mengambil alih kesemua aset Yahoo. Yahoo Japan, stok 15% di dalam Alibaba (bernilai $36.7 Billion) dan paten tidak dijual.

Oleh sebab itu Yahoo kini terbahagi dua dengan syarikat yang tidak dijual kepada Verizon menukar nama kepada Altaba. Sementara Yahoo yang dikenali seperti portal dan perkhidmatan emel akan terus menggunakan nama Yahoo. CEO Yahoo Marissa Mayer pula akan melepaskan jawatan di dalam Altaba tetapi mungkin akan memegang jawatan yang sama di dalam syarikat yang kini dimiliki Verizon.

Apa yang berlaku ke atas Yahoo ini ialah iktibar bahawa tidak ada syarikat yang terlalu besar untuk tersungkur. Blackberry dan Nokia ialah dua lagi contoh terbaik bahaya sesebuah syarikat yang gagal berevolusi mengikut masa.

amanz.my

Comments (0)