Followers

Nuffnang

REZQEEN HILL

Posted by Unknown | Posted on 9:47 PG | Posted in

sumber :-

REZQEEN HILL


Pengkalan Udara Sg. Besi 198 Hektar Digantikan Dengan Kem Seluas 300 Hektar Di Negeri Sembilan

Posted: 06 Jan 2017 01:30 AM PST


PENGKALAN UDARA SG. BESI 198 HEKTAR DIGANTIKAN SELUAS 300 HEKTAR DI SENDAYAN, DIPINDAH SECARA BERPERINGKAT & TIDAK BENAR MONOPOLI SYARIKAT CHINA

Pengkalan TUDM Sg Besi sudah tidak strategik

JIKA pada tahun 1950an dahulu, tak dapat dinafikan Pengkalan Tentera Udara Sungai Besi, Kuala Lumpur adalah yang paling strategik beroperasi. Namun selepas 50 ke 60 tahun selepas itu, hasil daripada perkembangan pesat Kuala Lumpur, maka tapak pengkalan udara berkenaan tidak lagi mampu menampung kewajarannya beroperasi disitu.


Atas sebab-sebab faktor keselamatan Pengkalan TUDM Sg Besar telah dipindahkan secara berperingkat ke tempat yang lebih selamat, malah jauh lebih selesa berbanding yang ada sekarang ini. Ia bukan semata-mata untuk pembangunan The Greater Kuala Lumpur sahaja, sebaliknya faktor keselamatan negara, kawalan infrastruktur pertahanan negara dan keselesaan kem serta berimpak tinggi terhadap operasi ketenteraan negara turut diambil kira dalam soal ini.

Tuduhan pembangkang pembangunan Pengkalan TUDM Sg Besi telah dikuasa syarikat China adalah sangat tidak berasas.

Sedangkan amat jelas Konsortium yang dikenali sebagai IWH-CREC Sdn Bhd adalah perkongsian awam-swasta antara Konsortium Iskandar Waterfront Holdings Sdn Bhd (IWH) ( milik Kerajaan Negeri Johor) dan China Railway Engineering Corporation (M) Sdn Bhd (CREC).

Hasil daripada jualan ini, 76% daripada Bandar Malaysia akan dimiliki entiti Malaysia yang mana kira-kira 54% daripada projek tersebut dimiliki Kerajaan Pusat dan Johor.

Kemasukan CREC sebagai rakan kongsi antarabangsa dengan ekuiti projek sebanyak 24% mewakili Pelaburan Langsung Asing (FDI).

Pelan induk Bandar Malaysia itu adalah untuk pembangunan bercampur pada purata nisbah plot kasar 4.05 melangkau keseluruhan tapak seluas 486 ekar di Sungai Besi. Bandar Malaysia akan dibangunkan dalam tempoh 15 hingga 25 tahun pada unjuran Nilai Pembangunan Kasar sebanyak RM150bilion.

300 HEKTAR DIGANTIKAN DI SENDAYAN, NEGERI SEMBILAN

Persoalan yang bermain di kalangan netizen selepas ianya ditutup secara berperingkat apa pula nasib oleh Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) dan Polis DiRaja Malaysia (PDRM) yang merupakan 'tuan rumah' asal pengkalan tersebut?

Selain itu 1MDB telah dipertanggungjawabkan selepas membeli tanah tersebut kadar harga nominal (harga pasaran) untuk membina 8 buah kem baharu di seluruh negara dengan nilai RM2.7 bilion.

Seluas 8 juta kaki persegi insfrastruktur baru juga akan dibangunkan sedangkan ketika ini di Pengkalan Udara Sg. Besi hanya mempunyai keluasan bangunan 2 juta kaki persegi sahaja.

Melalui beberapa perjanjian, tanah Pengkalan Udara Sg. Besi akan digantikan dengan keluasan 300 hektar di Sendayan, Negeri Sembilan. Berbanding ketika ini keluasan Pengkalan Udara Sg. Besi hanyalah 198 hektar sahaja. Bermaksud 1MDB gantikan dengan tanah yang lebih besar dan luas.

Antara lokasi kem yang dicadangkan untuk pembangunan bagi TUDM, PDRM dan Rejimen ke-31 Artileri DiRaja (31 RAD) seperti di Subang, Kuantan, Butterworth, Gong Kedak, Ipoh dan Kajang untuk 31 RAD.

Sumber : Jeneral M

'Pemain Pedang' Tuduh PM Najib Sebagai Seorang Murtad

Posted: 05 Jan 2017 10:06 PM PST


Seorang lelaki menggunakan nama Mazhar Mahathir di Facebook menuduh Perdana Menteri Malaysia Dato' Sri Najib Tun Razak sebagai seorang murtad dan bukan seorang Muslim.

Petikan komennya tertera melepaskan kemarahan kepada Perdana Menteri.


"Owh, and in response to Najib: YOU ARE NOT A MUSLIM AND YOU ARE A MURTAD! SO JANGAN NAK PERASAN KAU TU ISLAM!!!!"


Keinginan untuk mengetahui siapakah lelaki ini yang mungkin boleh dirumuskan sebagai seorang 'ustaz' barangkali, telah menemui beberapa keping gambar² romantik beliau bersama seorang lelaki yang dirasakan sebagai seorang teman amat mesra atau dalam bahasa baratnya digelar BFF iaitu Best 'Friend' Forever.

Amat jarang sekali kita temui orang yang tegas berbicara soal agama dan menjatuhkan hukum murtad kepada seseorang sebenarnya kelihatan begitu ayu apabila dirangkul pinggangnya dan gambar² ini akan kelihatan normal sekiranya ia melibatkan dua jantina yang berbeza.Ada sesetengah pihak mendakwa Mazhar Mahathir ini merupakan anak kepada negarawan negara iaitu Tun Mahathir. Ada juga yang mendakwa beliau merupakan anak angkat kepada negarawan tersebut.

Lantak dia lah. Semoga sempat bertaubat dan memohon keampunan dari tuan empunya tubuh yang dituduh murtad.Anak Lelaki Tun Mahathir GAY, Anak Perempuannya Pula Minum Arak, Tomboy?! - klik sini.

Comments (0)