Followers

Nuffnang

REZQEEN HILL

Posted by Unknown | Posted on 10:01 PG | Posted in

sumber :-

REZQEEN HILL


MRT Mula Kenakan Caj Tambang Hari Ini #JomNaikMRT #BetterNation

Posted: 16 Jan 2017 08:30 PM PST


Genap sebulan MRT (Sg. Buloh - Semantan) dirasmikan oleh Perdana Menteri Dato' Sri Najib Tun Razak dan genap jugalah tempoh untuk orang ramai menggunakan perkhidmatan MRT secara percuma.

Mulai hari ini pengguna akan mula dikenakan caj tambang bagi perkhidmatan MRT dan bas pengantara.


Caj tambang MRT yang dikenakan bermula dari RM1.20 sehingga RM3.90 dan untuk perkhidmatan bas pengantara MRT pula hanya dikenakan caj RM1.00 sahaja untuk laluan sehala dari mana-mana lokasi laluan bas.

Tambang bas pengantara boleh dibayar secara tunai ataupun menggunakan kad touch n go. Begitu juga transaksi tambang MRT.

Untuk pembayaran tunai, korang boleh menggunakan mesin layan yang disediakan dan kemudian korang akan terima token coin untuk melepasi gate masuk.

Pembayaran menggunakan kad touch n go pula lebih mudah dan korang boleh mendapat penjimatan sehingga 50 sen. Jika baki tak mencukupi, korang boleh topap melalui mesin layan diri yang disediakan.


Korang layak mendapat diskaun 50% tambang jika korang dalam kategori warga emas, orang kelainan upaya (OKU) atau pelajar sekolah, kolej dan universiti. Korang hanya perlu pamerkan atau tunjukkan pengenalan diri kepada petugas di kaunter khidmat pelanggan. Untuk pelajar sekolah, korang hanya perlu berpakaian sekolah dan bukan berpakaian tak senonoh.

#JomNaikMRT
#BetterNation

Faiz : Selepas Hina YDPA Kini Petik Nama Pengarah JKN Pahang Orang Kuat Pembangkang

Posted: 16 Jan 2017 06:18 PM PST


Ingat lagi dengan Mohd Faiz penjawat awam di Kementerian Kesihatan budak PAN yang menghina YDPA dahulu. Dulu dah kena. Kini dia buat lagi kali ini dia petik nama Dato' Dr Zainal Ariffin Omar Pengarah JKN Pahang sebagai orang kuat pembangkang yang boleh back up!
Sama ada dia fitnah pengarah atau betul itu biarlah KSN dan KPPA menyiasatnya. Tak guna dah simpan budak macam ni. Kalau hal PTD Kedutaan Filipina boleh gantung eloklah budak yang hina YDPA dan petik pengarah JKN Pahang ni tamatkan je. Buat buang duit kerajaan je gaji budak ni. Otak senget!

Sumber : Wa Sengat Sama Lu Bro

Comments (0)