Followers

Nuffnang

MASTER DEDAH

Posted by Unknown | Posted on 12:32 PTG | Posted in

sumber :-

MASTER DEDAH


SPRM 'DIVERT. ISU DATUK BAHRI DENGAN TANGKAP KSU KKLW!

Posted: 04 Jan 2017 10:50 AM PSTSuruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan dua individu iaitu Datuk Mohd. Arif Ab Rahman Ketua Setiausaha (KSU) Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah terlibat dalam perbuatan rasuah dan seorang lelaki berusia 29 tahun seorang proksi berperanan menerima dan menyimpan wang hasil rasuah daripada kontraktor, pembekal dan vendor.

SPRM telah merampas dan menyita wang tunai serta jongkong emas yang dianggarkan bernilai RM3 juta.

Percayakah anda bahaya tangkapan rasuah Datuk KSU KKLW ini adalah satu cara "Divert" isu oleh SPRM. Ini bukan kali pertama SPRM melakukan cara ini. 

Ketika isu Lim Guan Eng Ketua Menteri Pulau Pinang belum didakwa Mac 2016 kerana kes pembelian banglo rumah Banglo Mewah dibawah harga pasaran serta kes tanah Taman Manggis SPRM melakukan pengalihan isu dengan tangkapan rasuah kes Dana KBS RM 100 juta Mei 2016. Maka lupalah sekejab janji manis SPRM menyelesaikan siasatan Lim Guan Eng ketika itu. 

Tekanan untuk mendakwa Lim Guan Eng sangat kuat. SPRM dilihat melengahkan kes dengan segala cara. Asakan dan pendedahan Datuk Huan PCM di Pulau Pinang berterusan sehinggalah pendedahan kes tangkapan rasuah pegawai SPRM Kenny Chua dalam bulan April yang menggemparkan negara dalam blog ini sedikit sebanyak mendedahkan buaya SPRM ketika itu zaman legasi Dato' Sri Shukri Arif yang terkenal pro Pasnya. Walaupun pegawai SPRM didapati bersalah tetapi hanya dihukum dibawah akta lain dan penjara hanya 3 bulan sahaja. Ini semua sentuhan Dato' Sri Shukri ketika itu..

Dalam bulan Jun 2016 SPRM turut melakukan kejutan beberapa hari sebelum pilihanraya kecil Parlimen Sg Besar dan Kuala Kangsar apabila menangkap mantan Ahli Parlimen Kapar yang juga Ketua Cabang PKR Kuala Selangor Manikavasagam kerana kes rasuah RM30 ribu. Kes ini senyap sehingga sekarang.

Akhirnya 30 Jun 2016 Lim Guan Eng didakwa di mahkamah dibawah Seksyen 23 Akta SPRM 2009, dan Seksyen 165 Kanun Keseksaan. Turut ditahan dan didakwa ialah Phang Li Khoon. Kisah LGE turun naik diselikan dengan kisah terowong Pulau Pinang. Kisah LGE pasti kembali hangan mac 2017.4 Januari 2017 portal FMT dan Malaysiakini mendedahkan mengenai Pengakuan rasa kecewa Datuk Bahri Mohd Zin Pengarah Operasi Khas SPRM mengenai khidmatnya dan bersara awal 31 Disember 2016. SPRM membuat penafian walaubagaimanapun kembali hangat apabila Datuk Bahri membuat ugutan " Jangan cabar saya".
5. Jadi apakah cara SPRM hendak melakukan 'divert' isu mengenai SPRM? Maka siasatan fail yang lengkap melibatkan KSU KKLW dibuka dahulu. KSU ditangkap dirumahnya. Wang dan jongkong RM 3juta dirampas. Kisah menjadi Viral dan isu Datuk Bahri tenggelam. 

6. SPRM juga mengetahui segala kes dan kelemahan Datuk Bahri ketika di SPRM. Menyalahgunakan kuasa merampas Kolej KIST. Hanya masa menentukan apa tindakan terhadap Bahri jika Bahri menentang semula!
Comments (0)