Followers

Nuffnang

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:21 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Penyebar amalan sesat Islam liberal menyeludup masuk Malaysia!!!!

Posted: 03 Jun 2016 06:00 PM PDT


Perhatian Urgent Dari Semua!!!

Liberal Sesat Amina Wadud dikesan memasuki Malaysia pagi tadi (4 Jun 2016)

Amina Wadud ialah Pendakyah Fahaman Sesat Feminisme Melampau.

Antara Ajaran Yang dibawanya : 1) Wanita boleh jadi Imam solat kepada jemaah lelaki.
2) Wanita boleh melaungkan Azan di Masjid
3) Pendokong gerakan Liberal Islam

Viralkan mesej ini seluas mungkin sehingga sampai kepada ADUN, Ahli Parlimen, Jabatan-Jabatan Agama Islam, Pihak Berkuasa Agama, Jabatan Imigresen, Kementerian Dalam Negeri dan sebagainya supaya mrk tidak berdiam diri dan mula ambil langkah aktif utk sekat org2 sebegini dari terus menyesatkan Umat Islam di Malaysia!!

Sebarkan sehingga tindakan diambil ke atas Amina Wadud, Penganjur, pihak yang membawa masuk beliau ke Malaysia dsb.

Ubah Dengan Tangan!

Amina Wadud ini adalah tangan disebalik penganut ajaran sesat Islam Liberal, Sister in Islam. Maklumat mengenai Sister ada di http://snapshot2016.blogspot.my

Dialog Dewasa Kritik Berasa

0

Posted by Unknown | Posted on 11:17 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PARTI AMANAH TERPAKSA IMPORT KANAK-KANAK KERANA KEKURANGAN PENYOKONG

Posted: 04 Jun 2016 08:29 PM PDT

   
  


SAMSENG PARTI AMANAH LEPAK DI MCD BOSAN KURANG PENYOKONG

Posted: 04 Jun 2016 06:54 PM PDT

   
   
   

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0

Posted by Unknown | Posted on 9:19 PTG | Posted in

sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


HAKIKAT SEBENAR DI SUNGAI BESAR DAN KUALA KANGSAR

Posted: 04 Jun 2016 03:59 PM PDT
Betul kata menteri ini, apa yang berlaku kepada Pas sekarang tidak lain menunjukkan parti itu menyokong dan mengakui apa yang diperjuangkan UMNO selama ini.
Pengarah Pilihanraya Pas, Mustaffa Ali pula mengesahkan musuh mereka dalam pilihanraya kecil Sungai Besar dan Kuala Kangsar ialah Amanah dan bukannya UMNO.
Lalu, benarlah bahawa walaupun di atas kertas berlaku pertandingan tiga penjuru tetapi hakikatnya ialah perlawanan dua lawan satu iaitu Pakatan Harapan melawan BN yang dibantu oleh Pas selaku sekutu barunya.
Pengundi Sungai Besar dan Kuala Kangsar, yang bermula hari ini akan dihidangkan dengan pelbagai jamuan kempen sehingga 18 Jun depan, diharapkan tidak sesekali terkeliru dengan hakikat ini. 

Di antara dua, pilihan hanya satu dan eloklah diabaikan parti yang sudah berubah laku. (SH 05/06/2016).

PKR arah anggota semua peringkat bantu kempen calon PH di Sg Besar, Kuala Kangsar

Posted: 04 Jun 2016 03:55 PM PDT


Wan Azizah akan bersama mengiringi calon Amanah di Sungai BesarWan Azizah akan bersama mengiringi calon Amanah di Sungai Besar
Parti Keadilan Rakyat (PKR) akan memberikan sepenuh kerjasama membantu jentera kempen Pakatan Harapan di Sungai Besar dan Kuala Kangsar.
Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli berkata jentera PKR dari seluruh negara akan dipimpin sendiri oleh Pengarah-pengarah Jabatan Pilihanraya Pusat (JPRP) iaitu YB Nurul Izzah Anwar di Sungai Besar dan Dato' Saifuddin Nasution Ismail di Kuala Kangsar.
"Untuk perarakan mengiringi calon esok, Dato' Seri Presiden, Dato' Dr Wan Azizah Wan Ismail akan hadir bersama-sama dengan pimpinan Pakatan Harapan yang lain untuk mengiringi calon Pakatan Harapan bagi Pilihanraya Kecil Sungai Besar, Ustaz Mohd Azhar Abdul Shukur.
"Manakala pimpinan PKR yang lain juga akan turut bersama-sama mengiringi calon Pakatan Harapan bagi Pilihanraya Kecil Kuala Kangsar, Dr Ahmad Termizi Ramli ke pusat penamaan calon," katanya dalam satu surat yang diedarkan hari ini.
Beliau juga menyeru supaya anggota PKR dan aktivis reformasi turun beramai-ramai mengiringi calon-calon Pakatan Harapan ke pusat penamaan calon pada 5 Jun 2016 ini untuk menzahirkan sokongan padu dan komitmen PKR kepada Pakatan Harapan dalam kedua-dua pilihanraya kecil.
Beliau juga mengarahkan pengerusi-pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN) dan Pengarah-pengarah Jabatan Pilihanraya Negeri (JPRN) supaya berbincang dengan Nurul Izzah Anwar dan Dato' Saifuddin Nasution Ismail bagi tujuan penyelarasan tugasan.
"Secara umumnya, negeri-negeri utara iaitu Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Kelantan dan Perak ditugaskan membantu kempen Pakatan Harapan di Kuala Kangsar sementara negeri-negeri Selatan/Tengah iaitu Wilayah Persekutuan, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang dan Terengganu ditugaskan membantu kempen Pakatan Harapan di Sungai Besar," katanya.
Beliau mendoakan semua ahli dan penyokong turun beramai-ramai menyertai jentera PKR yang telah ditugaskan di kedua-dua kawasan untuk memastikan kemenangan kepada Pakatan Harapan.
"Kemenangan itu In Sha Allah akan menjana gelombang rakyat membawa reformasi dan membebaskan Dato' Seri Anwar Ibrahim," katanya.

Ng Suee Lim: Kita Kena Jelas, Siapa Musuh Kita Sekarang?

Posted: 04 Jun 2016 07:03 AM PDT

Mat Sabu: Rasuah Dalam Negara Kita Dah Jadi Bahan Ketawa Dunia

Posted: 04 Jun 2016 07:01 AM PDT
Bukti Ema terus hubungi kumpulan Azharuddin dan sokong 'Forensik' bertindak

Posted: 03 Jun 2016 11:02 PM PDTBukti Ema terus hubungi kumpulan Azharuddin dan sokong 'Forensik' bertindak

Kenyataan Umum

4 Jun 2016

FORENSIK PDRM HARUS BERTINDAK, CUBAAN MENIPU AGONG
 1. che'GuBard dengan ini menyambut baik beberapa laporan polis yang dibuat semalam mendesak campur tangan pihak berkuasa bagi mengenal pasti penipuan / pemalsuan 'tandatangan' sokongan Deklarasi yang diketuai Mahathir.
 2. Antarayang membuat laporan polis semalam (3 Jun 2016) ialah

    - Siti Nor Hafiza Azmi (Naib Ketua, AMK Bayan Baru) dengan diiringi oleh Azrizal Tahir, Timbalan Ketua Cabang PKR Bayan Baru dan Mohd Aidil Fitri Ibrahim, bekas Ketua AMK Bayan Baru.

   - - Ali Azhari Ahmd (aktivis PKR Hulu Terengganu) dengan diiringi Asyraf, AJK AMK Terengganu

  - Muhamad Zulkhaire Dzulcaply dan Megat Khairul Anuar Razali masing - masing merupakan aktivis aktif PKR turut membuat laporan di Seremban dan Kuala Kubu Bharu
 3. che'GuBard bersetuju dengan laporan polis ini mendesak agar PDRM menggunakan kepakaran 'forensik' mereka menyiasat senarai sokongan Deklarasi yang diketuai oleh Mahathir.
 4. 26 Mei lepas muncul seorang lelaki dengan akuan bersumpahnya menuntut seorang wanita yang bernama Syarul Ema atau dikenali sebagai Ratu Naga menyelesaikan baki pembayaran RM4,000 yang dijanjikan kerana membekalkan senarai nama (pengkalan data) untuk digunakan dalam melengkapkan senarai sokongan Deklarasi yang diketuai Mahathir untuk dipersembahkan ke Istana Negara. (klik sini http://chegubard.blogspot.my/2016/05/tandatangan-jutaan-rakyat-dipalsukan.html). Maka ini jelas merupakan cubaan menipu secara sedar DYMM SPB Yg Di Pertuan AgOng. Ini diperjelaskan dalam Akuan Bersumpah yang dibuat Azharuddin Othman yang dikepilkan sekali dengan salinan 'print screen' komunikasi whats app bersama Ratu Naga yang bertindak bagi pihak Seketeriat Deklarasi Mahathir.
 5. Penafian perempuan yang dimaksudkan dengan mengangkat Al Quran bukan sahaja tidak menjawab apa - apa sebaliknya hanya menghina Islam dengan menyalah gunakan kitab suci Al Quran. Jelas Ema menipu kerana selepas akuan bersumpah itu didedahkan, Ema panik dan terus berhubung dengan kumpulan Azharuddin dan dibawah ini disertakan 'print screen' dia bertanya berkenaan Azharuddin. Soalnya bukan dia kenal atau tidak Azharudin tetapi benar atau tidak kejadian 'pembelian' senarai nama (pengkalan data) itu berlaku. Sila klik sinibagi melihat pendedahan penuh lampiran print screen kumpulan Azharruddin bersama Ema. (http://chegubard.blogspot.my/2016/05/letak-al-quran-di-tepi-kepala-di-kedai.html)  (dua print screen whats app dari Ema yang mana dari dua nombor berlainan yang sering digunakannya terus menghubungi kumpulan Azharuddin walaupun selepas akuan bersumpah didedahkan)
 6. Penafian Seketeriat Deklarasi Mahathir memang sudah dijangka dan saya sudah jangka. Dalam Perenggan ke 6 Kenyataan balas saya pada 28 Mei saya sudah nyatakan Seketeriat Deklarasi Mahathir sudah tidak ada jalan lain dan akan menafikan Ema terlibat dalam aktiviti mengumpulkan sokongan terhadap deklarasi.
 7. Menurut kenyataan Seketeriat Deklarasi Mahathir sendiri menyatakan tandatangan secara tulis  tangan hanya 200,000 sahaja itulah usaha mereka turun pasar malam dan seumpamanya, itupun angka genap itu meragukan. Manakala sokongan secara atas talian pula 1,071,997 dan hanya 253,205 telah dibuang kerana bertindih dan maklumat tidak lengkap tetapi bagaimana dengan kemasukan maklumat lengkap tidak bertindih tetapi disalin dari pengkalan data lain ?

  Tidak menolak kemungkinan Data secara borang tulis tangan juga dipalsukan tetapi tumpuan sokongan mudah dipalsukan melalui sokongan atas talian di mana hanya memerlukan data seperti Nama Penuh, No.Kad Pengenalan dan eMail. Maknanya sesiapa sahaja boleh memuat naik sokongan jika punya senarai maklumat di atas dan lebih mudah jika punya aplikasi salinan muat naik automatik
  "print screen" dari laman sesawang untuk menyatakan sokongan kepada Deklarasi Mahathir
 8. Pihak PDRM melalui kepakaran 'forensik' mereka perlu segera menyiasat. Panggil Azharuddin dan dapatkan senarai nama yang dibekalkan kepada Seketeriat Deklarasi Mahathir kemudian dapatkan senarai sokongan dari Seketeriat Deklarasi Mahathir. Bezakan keduanya, jika terdapat pertindihan hubungi penama tersebut dan dapatkan adakah mereka sedar nama mereka dalam senarai sokongan Deklarasi tersebut ? Bukanlah isu untuk merahsiakan senarai nama sokongan kerana memorandum kepada Istana akan jadi dokumen awam juga akhirnya maka tiada keperluan tidak mendedahkan senarai nama sokongan. Jika Seketeriat Deklarasi enggan bekerjasama maka sudah tentu mereka juga sedar mengenai penipuan ini dan mahu menutupnya.
 9. Telah saya sebut Apa yang berlaku cukup memalukan saya bersimpati kepada semua kerana telah ditipu oleh pasukan Mahathir. Saya yakin watak seperti Dato' Ambiga, Hj. Mohammad Sabu dan Datuk Kamaruddin Jaafar beberapa nama lain tidak mengetahui perkara ini tetapi telah tertipu. Itulah yang saya jelaskan dari awal Mahathir dan kartelnya tidak pernah berubah. Mereka ini ialah penganut politik 'Machiavelli' yang tegar dan akan melakukan apa juga demi matlamat mereka.
 10. Saya tegaskan sekali lagi, belum apa pun lagi rakyat ditipu, tandatangan dipalsukan malah mereka sanggup ke Istana dengan tandatangan palsu dan bukan pelik kerana menghina Istana ini bukanlah sekali dilakukan oleh Mahathir. Nasihat saya pada semua nama besar aktivis dan pembangkang. Jauhi diri dari Mahathir dan kartelnya mereka ini akan memusnahkan.

che'GuBard,
Solidariti Anak Muda Malaysia

RAKYAT MARHAEN

0

Posted by Unknown | Posted on 9:16 PTG | Posted in

sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Sg Besar: Ribuan iringi calon PAS, yakin peluang menang ada

Posted: 04 Jun 2016 08:38 PM PDT

Penamaan Calon PRK P067 Kuala Kangsar - Lensa 5

Posted: 04 Jun 2016 08:30 PM PDT

AMANAH bertanding, PRK Kuala Kangsar sengit

Posted: 04 Jun 2016 08:24 PM PDT

Tidak guna julang keris kalau takut menegur kezaliman, tegur PKR

Posted: 04 Jun 2016 08:24 PM PDT

PAS dan UMNO makan satu meja, mesra di Sg Besar

Posted: 04 Jun 2016 08:23 PM PDT

PRK P067: Abu Backer koyak kertas pencalonan

Posted: 04 Jun 2016 08:21 PM PDT

Abu Backer Sidek Mohd Zan yang mahu bertanding sebagai calon bebas di Kuala Kangsar menarik balik dan mengoyakkan borang pencalonan selepas pencadang dan penyokongnya tidak dibenarkan masuk ke dewan penamaan calon.
Kejadian itu berlaku selepas pencalonannya ditolak oleh pegawai pengurus pilihan raya, Mior Muhammad Jamil Mior Zakaria.
Abu Backer kemudian dilihat menuju ke meja pegawai berkenaan dan menjerit dengan mengatakan beliau juga mempunyai maruah diri.
Selepas berkata sesuatu dengan Mior, beliau meninggalkan dewan dan kembali semula menyerahkan borang pencalonan, tetapi ditolak sekali lagi.
Ketika ditemui kemudian, Abu Backer mendakwa seseorang tidak mahu beliau bertanding di kawasan itu.
Abu Backer sebelum ini pernah bertanding di Bukit Gelugor pada tahun 2014, dan mencuri tumpuan apabila menghalang kereta Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, selepas kecewa tidak bertemu pemimpin DAP itu.
Susulan itu PRK Kuala Kangsar akan menyaksikan pertandingan empat penjuru antara Calon BN, Mastura Mohd Yazid, calon PAS, Dr. Najihatussalehah Ahmad, calon parti Amanah Negara (AMANAH) Ahmad Termizi Ramli dan seorang calon bebas, Izat Bukhari Ismail Bukhari.
Pegawai Pengurus Bahagian Pilihan Raya Parlimen Kuala Kangsar, Meor Mohd Jamil Meor Zakaria ketika mengumumkan perkara itu berkata, pihaknya menerima empat borang pencalonan.
"Saya telah menyemak dan berpuas hati dengan senarai calon yang dikemukan serta tiada calon yang ditolak bagi penamaan calon hari ini.
"Dengan ini saya mengumumkan kesemua calon ini sah bertanding bagi parlimen Kuala Kangsar," kata Meor Mohd Jamil.
Read More / Baca Lagi >>

PRK P067: Empat penjuru di Kuala Kangsar

Posted: 04 Jun 2016 08:07 PM PDT


KUALA KANGSAR - Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Kangsar bakal memperlihatkan pertandingan empat penjuru antara Pas, BN, Amanah dan Bebas.‎
‎Pegawai Pengurus PRK Parlimen Kuala Kangsar, Mior Muhammad Jamil Mior Zakaria‎ berkata, pihaknya menerima ‎empat nama pencalon dan tiada kertas pencalonan ditolak, sebentar tadi.
BN yang akan mempertahankan kerusi parlimen itu mencalonkan Datin Mastura Mohd Yazid.
Beliau akan menentang calon Pas, Dr Najihatussalehah Ahmad; calon Amanah, Dr Ahmad Termizi Ramli dan Calon bebas, Izzat Bukhari Ismail Bukhari, 49.

PRK P093: Pertembungan tiga penjuru di Sungai Besar

Posted: 04 Jun 2016 08:05 PM PDT


SUNGAI BESAR - Proses penamaan calon bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara BN, Pas dan Parti Amanah Negara (Amanah).
Pengumuman itu diumumkan Pengurus PRK Sungai Besar, Khairuddin Md Som di Pentas Pekarangan Dewan Seri Bernam di sini, pada jam 10.30 pagi tadi.
Tiga calon, iaitu Budiman Mohd Zohdi dari Barisan Nasional (BN),  Dr Abdul Rani Osman daripada Pas dan Azhar Ab Shukor dari Amanah yang mewakili Pakatan Harapan, iaitu gabunan parti PKR-DAP-Amanah telah menyerahkan borang pencalonan masing-masing.
Sebelum itu, Adun Sungai Panjang, Budiman, 44, diiringi Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, Pengerusi Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar telah berarak dari Umno Cawangan Sungai Besar, kira-kira 1 kilometer dari pusat penamaan calon pada jam 8.30 pagi.
Kira-kira 3, 000 pemimpin dan penyokong BN berarak ke pusat penamaan calon.
Sementara Pas yang menamakan Adun Meru, Dr Abdul Rani, 58, sebagai calon parti itu diiringi Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.
Turut mengiringi calon Pas, Ketua Dewan Ulama Pas Pusat, Datuk Dr Mahfodz Mahmod, Presiden Parti Ikatan Bangsa Malaysia (Ikatan)Tan Sri Kadir Sheikh Fadzir, Naib Presiden Pas, Datuk Iskandar Abdul Samad, Ketua Lajnah Penerangan Pas Pusat, Nasrudin Hassan bersama penyokong parti itu.
Sementara Amanah yang bertanding atas tiket Pakatan Harapan mempertaruhkan Azhar, 51, yang diiringi Presiden amanah, Mohamad Sabu.
Selain Mohamad Sabu, beberapa pemimpin Pakatan Harapan yang turut hadir memberi sokongan kepada calon parti itu antaranya, Penasihat DAP, Lim Kit Siang, Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ibrahim, Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali.
Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan PRK Sungai Besar akan diadakan serentak dengan PRK Kuala Kangsar di Perak pada 18 Jun ini,  dengan tarikh penamaan calon ditetapkan pada 5 Jun, manakala pengundian awal pada 14 Jun.
Read More / Baca Lagi >>

Pengundi Cina Sungai Besar mahu wakil rakyat tepati janji

Posted: 04 Jun 2016 07:56 PM PDT

Mereka hanya akan mengundi calon yang mampu memberikan 'peluang' terbaik kepada masyarakat di kawasan itu.
Sungai-besar
SUNGAI BESAR: Suara hati pengundi Cina dalam Parlimen Sungai Besar menjelang PRK kawasan itu rata-rata mahukan seorang pemimpin yang mampu menepati janji, mudah didekati serta tidak dilabel ibarat sekadar menanam tebu di tepi bibir.
Parlimen Sungai Besar mempunyai 13,094 pengundi Cina daripada keseluruhan 42,655 jumlah pemilih berdaftar dengan majoriti tertumpu di kawasan DUN Sekinchan iaitu 9,139 pengundi.
Pengundi, Ng Boon Keong, kawasan itu sememangnya menikmati perubahan dan pembangunan namun apa yang penting adalah pemimpin yang menepati janji dan bertanggungjawab.
"Saya sebenarnya tak kisah sangat siapa yang bertanding tetapi saya inginkan calon dipilih merupakan orang yang boleh pegang amanah, bertanggungjawab dan tepati janji. Soal lain-lain akan difikirkan lagi," katanya.
Terdapat dua DUN di bawah Parlimen Sungai Besai Besar, iaitu Sekinchan diwakili Ng Suee Lim daripada DAP dan Sungai Panjang diwakili Budiman Mohd Zohdi daripada Barisan Nasional (BN), yang kali ini diletakkan sebagai calon bagi mempertahankan kerusi Parlimen Sungai Besar.
Seorang lagi pengundi, Chang Kai Ming, 25, pula percaya generasi pengundi muda sepertinya akan berhati-hati memilih calon terbaik dan benar-benar mampu membuat kerja untuk rakyat dalam kawasan yang ditanding itu.
"Sekarang ini kita hanya akan mengundi calon yang didapati mampu memberikan 'peluang' terbaik kepada masyarakat di kawasan ini. Tidak kisahlah sama ada calon itu Melayu, Cina atau India yang bertanding.
"Kami tidak mahu calon yang jenis bila dia sudah menang, kemudian sudah lupa janji apa yang mereka umumkan sebelum ini," katanya.
Read More / Baca Lagi >>

Dulu Umno dakwa Pas alat DAP, sekarang Pas dakwa Amanah pula

Posted: 04 Jun 2016 07:55 PM PDT


Tuan Ibrahim Mustafa bersama pemimpin BN di Sungai Besar.Tuan Ibrahim Mustafa bersama pemimpin BN di Sungai Besar.
Dakwaan Pas bahawa Amanah adalah khadam dan alat DAP hanyalah pengulangan dakwaan Umno selama ini yang mendakwa Pas adalah khadam DAP.
Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang berkata, kalau selama ini dakwaan sebegini adalah mainan Umno untuk memburukkan Pas, kini Pas pula menggunakan taktik yang sama.
"Sebelum pilihan raya umum ke 13 lalu, Umno dakwa Pas alat DAP tetapi sekarang Pas pula yang dakwa Amanah alat DAP. Mana yang betul sebenarnya," kata Lim Kit Siang.
Lim mengulas dakwaan pemimpin Pas terbaru kononnya menyokong calon Amanah dalam dua pilihan raya kecil Kuala Kangsar dan Sungai Besar umpama menyokong DAP.
Pengerusi Amanah Perak, Asmuni Awi pula berkata, pertandingan dalam PRK kali ini adalah pertandingan dua penjuru sahaja iaitu antara Pakatan Harapan melawan BN dan sekutunya.
Dalam muktamar di Kota Bharu baru-baru ini, PAS menganggap menyokong Amanah pada PRK ini ibarat memberi sokongan kepada DAP.
Pengarah Pilihan Raya PAS Datuk Mustafa Ali berkata pertembungan tiga penjuru dalam dua PRK kali ini jadi medan menentang DAP secara tidak langsung selepas perpecahan dua parti itu susulan terkuburnya Pakatan Rakyat yang wujud sejak PRU12.
"Kali ini (PRK Sungai Besar dan Kuala Kangsar) tiga penjuru antara BN, PAS, dan Amanah yang ditaja DAP, sebab DAP kata sokong Amanah.
"Sokong DAP sama macam sokong Amanah," katanya ketika ucapan penggulungan Muktamar PAS ke-62 di Putik semalam.

Pemimpin BN, PAS, PKR, AMANAH mesra di Sungai Besar

Posted: 04 Jun 2016 07:37 PM PDT

Pemimpin tertinggi PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dan Datuk Mustafa Ali duduk semeja bersarapan bersama pemimpin BN.
pemimpim-bermesra
SUNGAI BESAR: Suasana mesra di antara pemimpin parti yang bertanding jelas dapat dilihat sewaktu proses penamaan calon berlangsung di PRK Sungai Besar.
Ia dimulakan apabila pemimpin tertinggi PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dan Datuk Mustafa Ali duduk semeja bersarapan bersama pemimpin BN.
Gelak tawa antara pemimpin PAS dan BN seperti Naib Presiden UMNO Datuk Ahmad Zahid Hamidi, Pengarah Pilihan Raya Sungai Besar Tan Sri Noh Omar, Setiausaha Agung UMNO Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor jelas dilihat.
Bukan itu saja, Menteri Besar Selangor Datuk Mohamed Azmin Ali dan Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail juga sempat bertemu dan berborak dengan pemimpin PAS dan tidak ketinggalan bersama pemimpin UMNO.
Azmin juga sempat mengucapkan tahniah kepada Noh kerana dianugerahkan gelaran 'Tan Sri' semalam.
Bagaimanapun, suasana serupa antara PAS dan pemimpin AMANAH tidak dapat dilihat.
"Sehingga ini, tidak ada lagi pemimpin AMANAH yang bertemu dengan saya," kata Tuan Ibrahim.

PRK P067: Syed Rosli tak jadi tanding, sokong calon AMANAH

Posted: 04 Jun 2016 07:33 PM PDT

Seorang anggota Pemuda yang mahu bertanding dalam pilihan raya kecil Kuala Kangsar hari ini menukar fikiran dan memberi sokongan kepada calon Patri Amanah Negara (AMANAH).
Syed Rosli Syed Harman Jamalullail berkata beliau memutuskan perkara itu kerana parti serpihan PAS itu meletakkan anak tempatan sebagai calon mereka.
Beliau, yang berdepan pemecatan jika bertanding sebagai calon bebas juga, berkata masih sayangkan Umno.
"Saya menyokong beliau (calon AMANAH) bukan kerana beliau dari Parti AMANAH namun kerana beliau anak jati Kuala Kangsar! Itu sahaja.
"Pada calon Umno BN, saya anak jati Kuala Kangsar tidak menentang kamu lagi dan juga tidak menyokong kamu juga.Saya tidak masuk campur," katanya.

PRK P093: Azmin hadir penamaan calon, peluk Mat Sabu

Posted: 04 Jun 2016 07:30 PM PDT

Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali hari ini hadir ke pusat penamaan calon di Sungai Besar bagi memberi sokongan kepada calon sekutu mereka Parti Amanah Negara (AMANAH).
Beliau tiba kira-kira jam 9 pagi dan kelihatan beramah mesra, termasuk berpelukan dengan Presiden AMANAH Mohamad Sabu.
Azmin sebelum ini tidak hadir ketika AMANAH mengumumkan calon mereka.

Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail berkata Azmin dinasihatkan tidak menghadiri majlis pengumuman calon Pakatan Harapan di Sungai Besar.

Katanya, larangan itu dibuat supaya Azmin 'menjaga' kerajaan Selangor dan hubungannya dengan PAS yang masih mempunyai wakil dalam kerajaan negeri.

Penamaan Calon PRK P093 Sungai Besar - Lensa 7

Posted: 04 Jun 2016 07:18 PM PDT


Penamaan Calon PRK P093 Sungai Besar - Lensa 6

Posted: 04 Jun 2016 07:06 PM PDT
Penamaan Calon PRK P067 Kuala Kangsar - Lensa 4

Posted: 04 Jun 2016 06:49 PM PDT
Penamaan Calon PRK P093 Sungai Besar - Lensa 5

Posted: 04 Jun 2016 06:41 PM PDT

Penamaan Calon PRK P093 Sungai Besar - Lensa 4

Posted: 04 Jun 2016 06:35 PM PDT

Penamaan Calon PRK P093 Sungai Besar - Lensa 3

Posted: 04 Jun 2016 06:23 PM PDT
Penamaan Calon PRK P067 Kuala Kangsar - Blok Ke 3

Posted: 04 Jun 2016 06:13 PM PDT
Penamaan Calon PRK P067 Kuala Kangsar - Lensa 3

Posted: 04 Jun 2016 06:07 PM PDT
Penamaan Calon PRK P093 Sungai Besar - Lensa 2

Posted: 04 Jun 2016 05:40 PM PDTPenamaan Calon PRK P067 Kuala Kangsar - Lensa 2

Posted: 04 Jun 2016 05:32 PM PDTPenamaan Calon PRK P093 Sungai Besar - Lensa 1

Posted: 04 Jun 2016 05:24 PM PDT
Penamaan Calon PRK P067 Kuala Kangsar - Lensa 1

Posted: 04 Jun 2016 05:18 PM PDT