Followers

Nuffnang

MiLo SuaM

Posted by Unknown | Posted on 2:17 PG | Posted in

sumber :-

MiLo SuaM


Jamal Jamban menyorok dalam rumah tak mahu terima surat saman

Posted: 15 Dec 2016 09:24 PM PST

KETUA Samseng Baju Merah, Datuk Jamal Yunos (panggil Jamal Jamban) dikatakan menyorok di dalam rumah dan tak mahu keluar ketika peguam datang ke rumahnya di Ampang untuk menyerahkan surat saman.

Pekerja Jamal dikatakan sebelum itu telah memberitahu bahawa majikannya ada di dalam rumah, tapi kenapa dia menyorok tak mahu keluar? 


Barangkali Jamal sengaja tak nak terima surat saman tersebut, supaya boleh dijadikan alasan konon dia tak tahu ada tindakan undang-undang yang dikenakan terhadapnya.

Difahamkan surat saman tersebut diserahkan oleh Latheefah koya, peguam Ahli Parlimen Ampang, Zuraidah Kamaruddin berikutan Jamal sebelum ini memfitnah kononnya Zuraidah terlibat memukul hidungnya sampai berdarah.

Namun rakaman video menunjukkan sebenarnya, pihak Polis telah tersenggol hidung Jamal ketika dia tiba-tiba meracau-racau bagai orang gila.


Zuraidah sudah memberi satu tempoh masa kepada Jamal untuk meminta maaf terhadap fitnah bodoh yang dilontarkan olehnya, namun Jamal dengan bongkak membuat sidang media tidak mahu memohon maaf.

Oleh itu satu tuntutan undang-undang telah dibuat, namun Jamal yang kelihatan begitu bongkak sebelum ini, nampaknya kecut perut, nak ambil surat saman pun tak berani.

"Woi kata kebal ada silat! Kahkahkah..."

Suara perbualan seks Anina Saadudin pula disebar askar cyber Umno?

Posted: 15 Dec 2016 07:29 PM PST

BERIKUTAN tersebar transkrip perbualan seks, kononnya melibatkan Anina Saadudin sebelum ini, askar-askar cyber (cybertrooper) upahan Umno mendakwa suara perbualan seks Ketua Srikandi PPBM itu turut disebarkan.

Banyak akaun-akaun askar cyber Umno menggunakan ayat-ayat yang sama berulang-ulang menyebarkan link yang membawa kepada artikel bertajuk "Ketua Srikandi PPBM ada kaitan dengan skandal seks 4 kali pancut?"

Namun hasil carian aku di internet dan media sosial, hanya menemui transkrip perbualan seks tanpa nama, dalam bentuk infografik yang dilihat hanyalah rekaan yang disebar menggunakan sekitar 10 akaun-akaun facebook palsu (fake).


Selain itu tuduhan-tuduhan yang dilemparkan kepada Anina juga lebih kepada berbentuk soalan dengan tanda (?) dalam erti kata lain penuduh tidak berani menuduh secara terus bimbang diambil tindakan undang-undang oleh tuan punya badan.

Sehingga kini, printscreen perbualan seks WhatsApp yang kononnya nak disebarkan itu masih tak muncul, melainkan perbualan seks antara dua pihak menggunakan nama male dan female

Anina yang dituduh, tapi transkrip perbualan tak tunjukkan langsung kaitan Anina dengan perbualan itu.


Lagipun, mulai 18 November 2014, WhatsApp telah menggunakan AES-256 encryption bertaraf 'military grade' dan sistem ini sudah dilaksanakan sepenuhnya pada 5 April 2016, yang bermaksud hampir mustahil perbualan WhatsApp Anina boleh dipintas begitu sahaja.

Setakat buat perbualan antara dua pihak, malah tanpa nama orang yang dituduh pun dalam perbualan itu, aku nampak Umno betul-betul membazirkan duit mengupah askar-askar cyber bodoh untuk menyerang PPBM.

Tapi aku tak rasa hairan pun, sebab Umno dan Fitnah Seks bagaikan irama dan lagu, bagai tahi dan kentut, langsung tak dapat dipisahkan, jika tiada fitnah seks, bukanlah Umno namanya.

"Bila isu seks banyak disebarkan oleh Umno, itu tandanya pilihanraya dah dekat"

Wanita separuh bogel rakam aksi live persendakan solat

Posted: 15 Dec 2016 02:37 AM PST

VIDEO rakaman aksi seorang wanita yang hanya memakai seluar dalam dan bra, melakukan aksi secara 'live' seolah-olah sedang menunaikan solat tersebar di media sosial.

Sebaran rakaman video tersebut mencetuskan kemarahan orang ramai di media sosial yang menyifatkan tindakan memperlekeh ibadah solat yang menjadi salah satu rukun Islam itu, sebagai perbuatan yang menghina Islam secara terang-terangan.


Antara syarat sah menunaikan solat adalah menutup aurat, bagi wanita wajib menutup kesemua bahagian tubuh kecuali muka dan tapak tangan. Bagi lelaki pula, wajib menutup dari aras pusat sampai ke lutut.

Tindakan bersolat dalam keadaan separuh bogel seperti ini menunjukkan jika si pelaku adalah seorang yang waras, dia memang mempunyai niat untuk mempersendakan ibadah solat, sengaja mahu menimbulkan kemarahan umat Islam.

Harap pihak berkuasa yang berkenaan dapat segera menyiasat dan menangkap wanita kurang ajar ini kerana perbuatannya jelas sekali menghina Islam sekaligus melanggar undang-undang. Klik untuk menonton video.

Comments (0)