Followers

Nuffnang

MiLo SuaM

Posted by Unknown | Posted on 2:11 PG | Posted in

sumber :-

MiLo SuaM


Ketua Cawangan Umno kena pukul dengan 'anjing belaan' Najib

Posted: 09 Dec 2016 09:16 PM PST

KETUA Cawangan Umno Bandar Tun Razak, Zaharin Mohd Yassin dakwa dia dipukul oleh cybertrooper MyKmu, yang digelarkannya sebagai anjing yang bernaung atau mendapat upah di bawah Pejabat Perdana Menteri, PMO.

MyKmu adalah portal pro-Najib yang tugasnya tidak ada lain untuk mempertahankan Najib Nazak di internet.


Zaharin turut menyiarkan foto kejadian tersebut yang katanya kebetulan diambil oleh salah seorang yang berada di situ sebelum kejadian memukul itu berlaku.

Difahamkan kejadian pukul-memukul ini berpunca daripada kelantangan Zaharin sebelum ini yang kadang kala mengkritik perdana menteri, Najib Nazak telah membawa kepada 'peperangan' antara beliau dan gerombolan cybertrooper upahan Najib.

Lantaran itu, Zaharin bertindak mendedahkan satu persatu wajah dan identiti tentera maya upahan Najib yang dikatakan menerima bayaran atau upah atau lebih tepat dedak secara terus dari PMO.

Barangkali mereka malu apabila didedahkan sumber rezeki menyara anak bini selama ini adalah dari tugas-tugas mengampu Najib yang terkenal seluruh dunia sebagai pemimpin kleptoktrat (pemimpin perompak), maka tercetuslah perang baru dari dunia maya ke dunia nyata.

Dari maki memaki dedah mendedah di dunia maya, kini meleret kepada pukul memukul di dunia nyata pula.


Lucu juga lihat gelagat pembela-pembela Najib ni, mereka berlumba-lumba mahu dapatkan dedak dengan cara mempertahankan pemimpin korup, sampai sanggup bertindak buas. Orang tua macam Zaharin pun sanggup nak dipukul.

Apa pun aku tabik kepada Zaharin sebab dia seorang diri sahaja pun boleh jadi kucar-kacir satu batalion pembela Najib. Dari sini kita boleh faham, Zaharin ni bukan jenis makan dedak macam pihak lawannya (anjing belaan Najib), sebab itu dia bukan jenis senang dikawal, apa yang dia nak luah, nak kritik, atau nak maki ikut suka dia.

Sama-sama kita saksikan perkembangan selanjutnya episod Zaharin vs anjing-anjing Najib, adakah anjing-anjing tersebut akan berjaya dijinakkan, atau Zaharin akhirnya kecundang kena baham anjing-anjing buas itu.

#MakanPopCorn

Kejatuhan nilai ringgit berpunca dari spekulasi luar kata Najib

Posted: 09 Dec 2016 03:48 AM PST

PERDANA Menteri, Dato Seri Najib Razak cuba menafikan bahawa dirinya adalah punca kepada kejatuhan matawang Ringgit Malaysia, RM. Kata Najib kejatuhan nilai ringgit berpunca dari spekulasi luar.

Kenyataan Najib itu turut dilaporkan oleh Buletin Utama, TV3 media pengampu nombor satu Barisan Nasional, BN semalam (8 Disember 2016). 


Dalam masa yang sama, pakar ekonomi yang dihormati, Prof Jomo Kwame Sundram berkata punca utama kejatuhan matawang RM ialah kerana kurangnya keyakinan terhadap Kerajaan Malaysia akibat skandal 1MDB — Malaysiakini.Antara kenyataan Najib dan pakar ekonomi, kita nak percaya siapa? 

Kenapa kenyataan dari dua orang ini boleh jadi sangat jauh berbeza?

Jawapannya mudah, pertama Prof Jomo adalah pakar ekonomi, maknanya kenyataan beliau berdasarkan ilmu dan prinsip ekonomi yang dimilikinya. 

Manakala Najib pula seorang perdana menteri dan juga seorang ahli politik, maka ucapannya adalah kenyataan politik untuk menarik sokongan semata-mata, ditambah dengan keadaan pilihanraya umum ke 14 akan berlangsung tak lama lagi.

Kedua, jelas sekali pakar ekonomi Prof Jomo, secara tak langsung mengesahkan bahawa diri Najib itu sendiri adalah punca kepada kejatuhan matawang.

Ini kerana skandal 1MDB yang dilaporkan seluruh dunia melibatkan Najib sebagai MO1 dan anak tirinya Riza Aziz. 

Dalam bahasa mudahnya takkanlah Najib nak mengaku dirinya sebagai punca kejatuhan nilai ringgit.

"Siapa yang nak mengaku berak tepi jalan..."

Comments (0)