Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 11:46 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


SEMUA SURAT ANWAR KONON DARI PENJARA ADALAH PALSU: SURAT ITU REKAAN RAFIZI ?

Posted: 06 Dec 2016 10:16 PM PST

Jabatan Penjara tidak pernah membenarkan bekas Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mengeluarkan sebarang kenyataan media di mahkamah seperti didakwa sebuah portal berita.
Timbalan Ketua Pengarah Penjara (Keselamatan dan Koreksional) Datuk Hassan Sakimon berkata penelitian terhadap klip video portal berita itu mendapati sidang akhbar berlaku ketika Anwar diiringi keluar sebaik selesai perbicaraan di Mahkamah Rayuan Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di sini semalam.
Katanya setiap kali Anwar diiringi ke mahkamah bagi tujuan perbicaraan, kerap kali proses pengiringan tersekat oleh pihak media dan orang ramai yang memungkinkan berlaku interaksi lisan di luar kawalan Jabatan Penjara.
"Prosedur Operasi Standard (SOP) sedia ada diguna pakai bagi memastikan pengiringan terhadap semua banduan termasuk Anwar dilaksanakan dengan mengutamakan aspek keselamatan," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Kenyataan ini dikeluarkan bagi menjelaskan laporan sebuah portal berita yang mendakwa Anwar dibenarkan membuat sidang akhbar semasa berada di mahkamah oleh Jabatan Penjara, kata Hassan.
Hassan berkata Jabatan Penjara sedang menjalankan siasatan berhubung kejadian sebenar yang berlaku di Mahkamah Rayuan berkenaan semalam.
"Pihak kami sesekali tidak akan berkompromi jika berlaku sebarang salah laku anggota dan pegawai penjara," katanya. –BERNAMA

SAYA TERKEJUT DENGAR VIDEO TUN M MAKI TUNKU ABDUL RAHMAN

Posted: 06 Dec 2016 02:59 PM PST

Sebaik sahaja kalah di Parlimen Kota Star Selatan kepada calon PAS, Yusuf Rawa pada Pilihan Raya 1969 Tun Dr Mahathir telah menulis surat kepada Perdana Menteri Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj.

"Dia (Dr Mahathir) buat surat kepada saya, tapi diedar beratus ribu salinannya kepada semua orang, tentera-tentera, polis, orang-orang kebanyakan ini diedarkan

"Dan dimaki saya dalam (surat) itu, dengan berbagai-bagai perkataan. Saya ini dibenci oleh semua orang Melayu..,"kata Tunku Abdul Rahman dalam satu rakaman.

Ketika Dr Mahathir menghantar surat itu Tunku Abdul Rahman merupakan Presiden UMNO yang kedua.Ketika itu juga, Lim Kit Siang merupakan Ahli Parlimen Kota Melaka yang mengambil alih jawatan Setiausaha Agung DAP.
Comments (0)