Followers

Nuffnang

waadat

Posted by Unknown | Posted on 1:55 PTG | Posted in

sumber :-

waadat


Lebih baik daripada terbaik

Posted: 14 Nov 2016 05:37 PM PST

Apakah yg lebih baik drpd terbaik?

Ketika di kantin saya dengar seorang guru bercerita dia tidak dapat layanan terbaik di hospital. Apabila di klinik seorang misi merungut perkhidmatan pos kurang memuaskan. Tiba di pejabat pos, kerani di situ mengeluh pihak sekolah tidak melayannya dengan cekap.

Hospital tu memang lembab. Kata cikgu.
Nama je poslaju tapi lembab. Kata misi.
Pihak sekolah lembab. Kata posmen.

Oo... nampaknya semua merungut sebab lambat. Semua mahu cepat. Tidak cukup pantaskan manusia sekarang? Tidak cukup lajukah alat teknologi hari ini?

Masa zaman kodak, berapa lamakah masa yg diambil bagi membolehkan ibubapa di sabak bernam selangor utk menatap foto anak kesayangan di sydney australia?

Hari ini anda boleh mengikuti kuliah ustaz radzi melissa di langkawi sambil minum petang di cameron highland tanpa perlu siaran tv.

Kalau dulu ketepatan menjadi prioriti kini kecepatan juga sudah dimaksudkan dgn kualiti. Dan kualiti bukan sahaja sentiasa ditambah setiap hari malah setiap detik diambil kira. Hmm... patut la.

Apakata selepas ini kita hampiri sipetugas dan selidiki kekangan yg beliau hadapi. Dengan itu kita akan lebih mengerti dan bersimpati.

Err.. macamana urusan kita tadi? Jangan bimbang, Allah kan ada..?

Cheguman
#titipan 56

Ikuti titipan cheguman *tanpa iklan*, sertai
https://chat.whatsapp.com/L6MFV5HZ7wS0XZ3ADqcaip

waadat.blogspot.my

Comments (0)