Followers

Nuffnang

The Unspinners

Posted by Unknown | Posted on 12:14 PG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Kesian ... miskinnya SEMUA rakyat Malaysia

Posted: 22 Nov 2016 05:15 PM PST

Setiap kali kita dengar retorik parti cap bunga dan parti-parti lain, ia menggambarkan seolah-olah SEMUA rakyat miskin papa kedana. Tak patut ditarik balik subsidi dan dikenakan GST sebab rakyat perlu ditanggung segala-galanya.

Mereka tidak setuju subsidi dan bantuan kerajaan dijuruskan kepada hanya orang yang betul-betul miskin. Menurut mereka, SEMUA rakyat Malaysia miskin dan perlu ditanggung sara hidup mereka.

Betulkah rakyat SEMUA dah jatuh miskin?


Itu suasana rakyat Malaysia berebt nak bbeli Adidas RM999 pada Isnin lepas. Kasut berharga hamir seribu yang jadi rebutan, bukan yang harga RM9.99 atau RM99.90.

Semua orang Melayu begitu melarat sejak GST dan penarikan subsidi petrol, mintak makan dan bakal LPG. Begitu melarat hingga ramai betul ke Umrah di Mekah untuk meluahkan perasaan di tanah suci mengenang kemelaratan hidup:


Tersepitnya orang Melayu
https://seademon.me/2016/11/22/tersepitnya-orang-melayu/
 Begitulah tersepitnya orang Melayu. Ini belum cerita mengenai beg LV yang dibeli di Malaysia untuk dibawa ke pejabat, bercuti di Korea, baby shower, bachelor party, iPhone terbaharu, kopi di kedai kopi hipster dan reload prepaid untuk data agar boleh meroyan di Internet menceritakan betapa terhimpitnya mereka ini.

Semua salah Najib hingga ringgit pun tak boleh diterima sana sini, kata penggiat PPBM di Snapshot 2016:
http://snapshot2016.blogspot.my/2016/11/ahli-parti-cap-bunga-patut-dikenakan.html

Comments (0)