Followers

Nuffnang

Taipingmali (tm)

Posted by Unknown | Posted on 2:11 PG | Posted in

sumber :-

Taipingmali (tm)


Anwar Penjenayah Liwat

Posted: 22 Nov 2016 08:41 PM PST
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah dicanang dan difitnah oleh pembangkang kononnya  'mencuri' atau melesapkan RM42 bilion daripada wang 1Malaysia Development Berhad (1MDB). Tidak cukup dengan itu beliau juga difitnah merompak RM2.6 bilion juga dari 1MDB yang dimasukkan ke dalam akaun peribadinya.

Siapa yang membuat andaian, pembohongan dan fitnah ini? Tidak lain tidak bukan ialah bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamed dan pemimpin Pakatan Harapan yang dikuasai DAP, yang telah melakukan siri serangan berkenaan sebagai satu propaganda jahat untuk memburukkan Najib Razak.

Walhal pihak 1MDB sudah berulang kali menjawab bahawa RM42 bilion adalah dana hutang. RM18 bilion daripadanya telah digunakan untuk pembelian syarikat pengeluar tenaga bebas (IPP), RM1.7 bilion adalah kos pembelian tanah, RM15.4 bilion pula dana pelaburan, manakala RM5.8 bilion dibelanjakan untuk kos kewangan dan baki sebanyak RM900 juta dalam bentuk tunai.

Sementara bagi isu RM2.6 bilion itu pula, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam satu kenyataan bertarikh 3 Ogos 2015 ada menyebut ``Laporan hasil siasatan berkaitan dana RM2.6 bilion telah dirujuk dan dimaklumkan kepada Peguam Negara. Hasil siasatan mendapati dana sebanyak RM2.6 bilion yang didakwa dimasukkan ke dalam akaun milik YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak adalah sumbangan penderma, dan bukannya dari dana 1MDB.''

Bukan itu sahaja, Menteri Luar Arab Saudi, Adel Al-Jubeir  sendiri mengakui  bahawa sumbangan derma kepada Perdana Menteri, memang datang dari negara itu.

Malah, kedua-dua isu berkenaan juga telah diperakui sendiri oleh Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) yang mana 36 peratus daripada keahliannya adalah Ahli Palimen dari parti pembangkang.

Bukan itu sahaja, Timbalan Pengerusi PAC juga adalah salah seorang daripada pemimpin DAP sendiri justeru tidak timbul isu bahawa PAC tidak telus dalam siasatannya.

Berbeza dengan bekas ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim  Mahkamah Persekutuan pada Februari 2015 telah memutuskan bahawa Anwar didapati bersalah atas kes meliwat bekas pembantu peribadinya di sebuah kondo mewah.

Keputusan itu diputuskan oleh Ketua Hakim Negara, Tun Arifin Zakaria yang mengetuai panel lima hakim Mahkamah Persekutuan, selepas dibacakan sebutan kesnya selama hampir 2 jam pada hari berkenaan.

Ia bukan kesalahan kali pertama buat Anwar. Dalam kes pertama, beliau didapati bersalah meliwat pemandu keluarganya, Azizan Abu Bakar, di Tivoli Villa, Kuala Lumpur pada 1994 dan dihukum penjara sembilan tahun oleh Mahkamah Tinggi pada 8 Ogos 2000.

Mahkamah mengarahkan beliau menjalani hukuman itu selepas selesai hukuman penjara enam tahun kerana rasuah, setelah didapati bersalah atas empat tuduhan rasuah pada 4 April, 1999.

Terang lagi bersuluh kepada kita, Najib yang dituduh sebagai `perompak wang rakyat' sebenarnya telah disahkan sendiri oleh pihak-pihak berautoriti seperti PAC, SPRM dan Peguam Negara bahawa beliau tidak bersalah. Namanya juga sudah dibersihkan.

Anwar pula, walaupun sudah disahkan oleh mahkamah bahawa beliau adalah seorang penjenayah liwat, namun hukuman dan kesalahan itu dipandang sepi oleh Dr. Mahathir serta pembangkang.

Begitu juga dengan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang telah didakwa di mahkamah atas dua tuduhan rasuah namun Dr. Mahathir langsung tidak menyentuh mengenainya.

Apa yang penting pembangkang mahu menanam propaganda dan persepsi buruk terhadap Najib dalam pemikiran rakyat Malaysia meskipun hakikatnya serangan demi serangan yang dijalankan sudah semakin tumpul.

Tulisan :
Beruang Biru
BB150, Rabu
23 November 2016


Sent from Samsung tablet.

Geng Bersih Pertahankan Maria Chin

Posted: 22 Nov 2016 02:57 PM PST

Tahukah anda?

Suami Maria Chin dulu adalah seorang bekas Pejuang Barisan Pembebasan Palestin.

Satu-satunya aktivis Mahasiswa PMUM yg berani ikut jihad di Palestin.

Siapa sangkakan... Suami Pembela Palestin manakala Isteri pula Pembela Rakyat Mahraen!

Ko tolong bagitau lebai Hadi & Walaunnya bab ni!

Allahyarham Tuan Guru Yunus L ebai Ali suami kepada Puan Maria Chin Abdullah penganjur BERSIH 5.0

Mereka suami isteri merupakan pejuang rakyat dan pejuang hak asasi manusia..

PAS menutup sejarah perjuangan anak bangsa yg berjuang di Plastine..

Sedikit info tentang allahyarham Yunus Lebai Ali...beliau seorang bekas aktivis Persatuan Mahasiswa Universiti Malaya seangkatan dgn Hishamuddin Rais. Beliau turut terlibat dgn demo mahasiswa tahun 1974 bersama Anwar Ibrahim, Hishamuddin Rais dan lain lain..

Yunus menyertai PLO dan berjuang dlm perang Palestine dan pernah menjadi bodyguard kpd Yaser Arafat.

Beliau juga pernah ditahan di bawah ISA semasa Operasi Lalang.

Yunus Lebai Ali Fakulti Sastera UM. Beliau telah kembali ke Rahmatullah pada tahun 2010 kerana komplikasi buah pinggang... Al'Fatihah...aamiin

Hadi dan PAS menghina serta mengaibkan Puan Maria Chin isteri kepada bekas  pejuang Palastine.

Di manakah Akhlak Islam pemimpin PAS?

Kepada yg sering menghina dan memfitnah Puan Maria Chin Abdulullah..
1. Apakah sumbangan kalian dlm perjuangan rakyat Plastine?
2. Apakah suami atau ayah kalian seorang pejuang yg pernah bertempur di medan Perang Plastine?

Teuku Zacharyah Iskandar

#BebasMaria  #Bersih5Sent from Samsung tablet.

Comments (0)