Followers

Nuffnang

Suara Melayu Baru

Posted by Admin Direktori Blog | Posted on 2:24 PG | Posted in

sumber :-

Suara Melayu Baru


[DEDAH] PANAS!!! Gabungan NGO Gerakan Merah Tawar RM1.32 Juta Untuk Beli Rumah Disneyland Milik Adam... Ketua AMK Ampang Itu Turut Miliki Rumah Mewah Di Ampang Saujana Dan Putrajaya... #SahabatSMB

Posted: 15 Nov 2016 05:49 PM PST

AKIBAT TERLALU GEMAR MENUNJUK-NUNJUK KEMEWAHAN YANG DIMILIKI, ASET2 MILIK KETUA AMK PKR AMPANG DIDEDAH...



Ketua AMK Ampang, Adam Rosly yang dulunya hanyalah seorang pencacai pengangkat beg YB Zuraidah Kamaruddin, kini bergelar jutawan seawal usia 20-an... daripada seorang budak hingusan, Adam naik dengan begitu cepat sekali... Adam bijak memilih kem di dalam kjaan negeri Selangor, walaupun pernah berkhidmat di bawah DS Khalid Ibrahim, namun dia kemudiannya cepat beralih arah untuk bersama dengam team Azmin...

Jadi tidak hairanlah, hari ini Adam dapat menikmati laba berada di bawah kepimpinan Azmin dan Zuraidah... bukan saja rumah mewah ala Disneyland yg dipercayaj bernilai lebih RM7 juta, namun beberapa lagi aset milik Adam turut didedahkan... menariknya, Adam masih bersungguh-sungguh menafikan nilai rumah Disneyland nya itu...

"Percayakah anda bahawa rumah mewah Disneyland Ampang milik Adam Rosly adalah RM 1 juta?" 
"Rumah itu saya bida dalam bank dengan nilai RM1 juta bukannya RM7 juta. Bank jual rumah terbengkalai, reka bentuk rumah itu kekal sama. Bukan saya yang reka nak duduk rumah dalam Disneyland (taman tema)," 
- ADAM ROSLY - 

Walaubagaimanapun dua gambar didedahkan menunjukkan rumah itu sedang dibina dan diubah suai membuktikan Adam Rosly berbohong dengan status rumah Disneylandnya. 




Adam Rosly Ketua AMK Ampang 28 tahun dengan bongkak mengaku dia memang kaya. "Seluruh rakyat Malaysia tahu bahawa ramai anak muda yang kaya sekarang, ramai.. bukan saya seorang. Katanya. 

Adam mendakwa harga rumahnya dibeli dengan harga sangat murah. Oleh itu Adam meminta rakyat menyelami perasaannya. "Kalau tuan-tuan berada di Ampang dengan rumah di Ampang harga RM1juta sangat murah. Rugi kalau tak beli dengan reka bentuk yang begitu cantik..".  

Antara dua darjat itulah rumah Adam di kawasan itu di tengah-tengah kawasan setinggan. Selain berbohong dengan status rumahnya yang lelong dan terbengkalai dengan harga RM 1 juta, Adam tidak hanya memiliki rumah gaya Disneyland itu tetapi dua lagi rumah iaitu di Ampang Saujana Elite berharga RM880 ribu dan di Putrajaya berharga RM 2 juta.  

Pengakuan Adam Rosly dalam Instagramnya mengenai rumahnya di Ampang Saujana kawasan elit.


IKLAN

Jangan harapkan bayaran jika mahu menyumbang sebagai cybertrooper... tapi aku boleh bantu korang untuk jana sendiri pendapatan secara pasif, sambil berperang sebagai cybertrooper...

Mudah je...




💗FREE REGISTER!!!💝
💙FREE JOIN!!🆓
💛TANPA MODAL!!! 💓
💚INCOME MASYUKK!!!💟

Ingin menjana income sehari RM500 percuma sahaja. Tiada apa2 bayaran dikenakan. Anda hanya perlu buka link di bawah dan REGISTER. Anda terus dapat USD 20 × 4.4 = RM81.60, selepas dapat link anda sendiri copy ayat saya ini dan paste ke facebook, twitter, whatsapp dan sebagainya...
Setiap orang yang buka link anda akan DIBAYAR. Sungguh mudah boleh pilih masuk akaun atau cek di pos alamat rumah anda. Kalau tak percaya join dulu klik link di bawah dan register. Tidak ada no akaun bank diperlukan untuk register. 




IKLAN <------- font="">


Adam memiliki rumah berharga RM 2 juta di Putrajaya

Gaya hidup "show off" dalam media sosial menunjukkan kemewahan rumah, kereta dan gaya hidup menjadikan ramai tertanya apakah perniagaan Adam yang menjadikannya kaya? cukai pendapatan yang dibayarnya kepada LHDN dan lain-lain lagi. Berapalah sangat gaji pegawai khas Zuraida Kamaruddin MP Ampang tu. Yang pasti Adam bijak menggunakan kedudukannya untuk mengaut keuntungan sebagai Ketua AMK Ampang







Sementara itu, susulan daripada pendedahan yg dibuat, Gabungan NGO Gerakan Merah, melalui Setiausaha Agongnya, Saudara Azli Jaafar mengumumkan tawaran berjumlah RM1.32 juta kpd Adam untuk membeli rumah agam tersebut...


Menurut Azli, satu tabung kutipan telah dilancarkan bagi membiayai pembelian tersebut... setakat ini, Gerakan Merah sudah berjaya mencapai matlamat kutipan yg disasarkan... rumah tersebut akan dijadikan RUMAH ANAK-ANAK YATIM jika Adam bersetuju menjualkannya kpd Gabungan NGO Gerakan Merah...

Apa yang pasti, kekayaan yg dimiliki oleh Ketua AMK PKR Ampang ini sesuatu yg pasti mengejutkan... laporan kepada pihak berkuasa polis dan SPRM sudah pun dibuat... tentunya rakyat ternanti-nanti apakah hasil siasatan yg akan dibuat... walaupun sering melaung-laungkan konon rakyat Malaysia kini hidup susah dan Malaysia ke arah negara bankrap, rupa-rupanya di sebalik hipokrasi yg ditonjolkan oleh budak2 PKR ini, tersimpan 1001 rahsia yg jelas membuktikan pengkhianatan mereka kepada seluruh rakyat, dan juga kpd agama Islam, bangsa Melayu dan bumi Malaysia tercinta...

Sumber  :
Captain M
Azli Jaafar

Comments (0)