Followers

Nuffnang

REZQEEN HILL

Posted by Unknown | Posted on 9:53 PG | Posted in

sumber :-

REZQEEN HILL


Orang Sibuk Berdemo Anak Muda BN KL Sibuk Bincang Hala Tuju Masa Hadapan #Youth4BetterNation

Posted: 17 Nov 2016 10:15 PM PST


Tatkala geng mangkuk kuning sibuk nak menganjurkan perhimpunan haram BERSIH BERSHIT 5 di sekitar Kuala Lumpur, anak² muda dalam bandar khususnya mewakili parti² komponen Barisan Nasional (BN) berhimpun dan berbincang serta mencari langkah terbaik demi masa depan yang lebih positif buat semua.

Bengkel Anak Muda Bandar 2016 menghimpunkan hampir 300 orang anak muda dari seluruh Wilayah Persekutuan dari pelbagai latar belakang keluarga dan pekerjaan ini bertujuan mencari isu² serta solusi terbaik buat anak bandar.
Pentingnya suara anak muda bandar hari ini adalah bagi memastikan aspek² penting yang perlu difokuskan kepada golongan ini tidak ketinggalan dan tercicir. Untuk info, segala hasil perbincangan akan diperhalusi dan bakal dibentangkan kepada Menteri Wilayah Persekutuan DS Tengku Adnan.

Peserta dipecahkan kepada 5 kluster fokus iaitu Pendidikan, Sosial, Kebajikan, Ekonomi dan Politik. Setiap kluster akan diketuai oleh Profesor dan Doktor yang mempunyai pemahaman luas mengenai isu yang hendak disampaikan.

Seterusnya bakal dikongsikan kepada pihak berwajib bagi memastikan segala perancangan masa hadapan akan melibatkan segala idea dan pandangan anak-anak muda dalam bandar.

Tahniah diucapkan kepada semua yang terlibat secara langsung ataupun tidak. Apa yang penting, anak muda dalam bandar hari ini terutamanya daripada komponen BN tidak berminat dengan demontrasi tak menguntungkan langsung kepada mana² pihak.Lagi gambar di facebook - Pemuda Wilayah

'Konvensyen Anak Muda Bandar WP'

bersama Mohd Razlan Bin Muhammad Rafii
Ketua Pemuda Barisan Nasional Wilayah Persekutuan

19 Nov 2016 | Sabtu | 8.00 Pagi
RTM

Caj Wad Kelas Kedua Hospital Naik 25% Jer Bukan 50% Tahun Hadapan

Posted: 17 Nov 2016 06:18 PM PST


Kementerian Kesihatan menjelaskan kadar caj bagi wad kelas kedua di hospital kerajaan hanya akan naik 25 peratus sahaja pada tahun depan bukan 50 peratus.

Timbalan menterinya, Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya berkata, kali terakhir kadar itu dinaikkan adalah 34 tahun lalu.
"Tiada isu langsung di sini dan ia tidak akan memberi sebarang kesan kepada pesakit berpendapatan rendah atau sederhana kerana kadar caj kelas ketiga masih kekal dan kelas kedua hanya naik beberapa ringgit sahaja," katanya kepada pemberita selepas melawat tapak tanah runtuh di Teluk Bahang.

Kenaikan ini akan dilaksanakan di semua hospital kerajaan seluruh negara bermula 1 Januari depan.

Comments (0)