Followers

Nuffnang

REZQEEN HILL

Posted by Unknown | Posted on 10:18 PG | Posted in

sumber :-

REZQEEN HILL


Apa Lagi Sembang Isu Shafie Apdal & Felcra Nih !

Posted: 01 Nov 2016 05:35 AM PDT


Shafie Apdal dengan bangga dia lebih 30 tahun bermula sebagai Setiausaha Politik hingga dia jadi Menteri. Dia mungkin lupa semasa dia naik, kumpulan merekalah yang menyingkir semua ketua jabatan dan GLC berketurunan Kadazan Dusun Murut!

Orang Kadazan Dusun Murut sudah lupa kot! Sebab tu Darrel Leiking dan Datuk Peter Anthony jadi hamba kepada Shafie Apdal yang dulu ketika mereka berkuasa membuang ketua-ketua jabatan itu sebangsa dengannya. Pastinya perkara ini akan muncul semula dalam PRU14.

Tempiasnya pasti berat Darrel dan Peter Anthony.

Kini Shafie kata 30 tahun dia kenyang dan sakau semua projek kerajaan tiba-tiba dia kata tiada pembangunan? apa dia buat ketika jadi Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah? Buat Projek Jalan luar Bandar ( JALB), Bekalan Air Luar Bandar ( BALB), Bekalan Elektrik Luar Bandar ( BELB), Projek Jalan Kampung ( PJK), Projek perumahan rakyat termiskin ( PPRT), Program Baiki Rumah ( PBR), Pembangunan tanah risda dan Felcra. tak mungkin FELCRA dan risda tiada fungsi. BERBILLION duit dibelanjakan di Sabah.

Malah boleh lagi disonglap oleh Pegawai ratusan juta oleh Jabatan Air Negeri Sabah bagi projek BELB.

Apa kata Dr Najmil Faiz bekas Setiausaha Sulit Shafie Apdal? yang kini Ketua Pegawai Seranta Felcra Sabah. Dia kena tunjuk dan buktikan dia lawan Shafie Apdal.

Mana dia? Tak kan dapat jawatan Ketua dan 3 lagi Ahli Lembaga Pengarah Anak Syarikat Felcra.

Ayuh kita nantikan penampilan Dr Najmil Ketua Pengawai Seranta Felcra ini!

Tunggu Tren Tak Sampai Dalam 15 Minit, Boleh Naik Free ! #RapidKL

Posted: 31 Oct 2016 06:27 PM PDT


Tahukah anda sekiranya anda menunggu tren LRT, Monorel atau MRT melebihi tempoh 15 minit dan anda layak mendapat voucher / kupon perjalanan sehala secara percuma?

Hal ini telah dimaklumkan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Nancy Shukri di Dewan Rakyat semalam berkenaan kelewatan perkhidmatan LRT dan Monorel dan bagaimana tuntutan boleh dilaksanakan.

Dalam satu kenyataan daripada pihak Prasarana memberitahu bahawa pengguna boleh membuat tuntutan berkenaan sekiranya mereka sudah membeli tiket tetapi tidak ingin meneruskan perjalanan menggunakan perkhidmatan LRT berikutan kelewatan tren tersebut.

Sekiranya pengguna masih meneruskan perjalanan dengan menaiki LRT,  hak tuntutan itu terbatal dengan sendirinya.

Contohnya macam ni.


Leman tengah tunggu tren LRT di KL Sentral menuju ke KLCC. Tunggu punya tunggu dah mengambil masa 15 minit. Rupa²nya tren ada masalah teknikal. So sekiranya Leman mengambil keputusan keluar daripada stesen untuk mencari alternatif lain, maka beliau layak menerima voucher  / kupon perjalanan sehala percuma.

Tetapi jika Leman mengambil keputusan untuk menunggu tren sehingga tiba dan beliau menaiki tren berikutnya ke destinasi, maka Leman tidak layak untuk menerima voucher / kupon seperti yang ditawarkan tersebut.

Voucher / kupon tersebut hanya sah selama 5 hari daripada tarikh ianya dikeluarkan.

"Polisi sama akan digunapakai untuk laluan MRT yang dijangka mula beroperasi pada hujung tahun 2016 dan bakal dikendalikan oleh Prasarana," ujar Nancy.

Comments (0)