Followers

Nuffnang

MiLo SuaM

Posted by Unknown | Posted on 2:12 PG | Posted in

sumber :-

MiLo SuaM


TMJ buat video, 'troll' aksi bodoh Samseng Baju Merah

Posted: 06 Nov 2016 04:07 AM PST

TENGKU Mahkota Johor, TMJ muncul dalam video 'troll' mempersendakan aksi bodoh kumpulan Samseng Baju Merah yang memukul-mukul diri dalam himpunan depan Pejabat Malaysiakini semalam.

Dalam video yang dimuatnaik di laman facebook Johor Southern Tigers itu, Tengku Ismail Ibni Sultan Ibrahim muncul di hujung rakaman video selepas sekumpulan lelaki memakai T Shirt merah sambil menutup muka membuat aksi memukul-mukul badan sambil mengerang menunjukkan kekuatan.Tengku Ismail dalam aksi santai berbaju biru pula melepaskan tujuh das tembakan seolah-olah ke arah kumpulan baju merah tersebut seramai tujuh orang dalam video itu sebagai simbolik membunuh mereka semua.Kumpulan Samseng Baju Merah yang diketuai oleh Ketua Umno Sungai Besar, Datuk Jamal Yunos (sebut Jamal Jamban) semalam menunjukkan pelbagai aksi bodoh memukul-mukul badan dengan kayu sambil terlompat-lompat seperti meniru aksi beruk.

Dalam Video 'troll' tersebut TMJ dilihat mempersendakan tindakan dan aksi bodoh kumpulan Samseng Baju Merah. Berikut video yang dimaksudkan sila klik untuk menonton.Dalam satu kenyataan yang dikirimkan bersama video tersebut, TMJ menyatakan bahawa beliau tidak berpihak kepada sama ada baju merah atau baju kuning, sebaliknya beliau bersama Bangsa Johor yang melambangkan perpaduan.

Pasaraya Giant jual alas kaki bendera PAS cetus kemarahan ahli

Posted: 06 Nov 2016 02:58 AM PST

PASARAYA Giant di Tawau Sabah, didakwa menjual alas kaki berwarna hijau dengan bulatan berwarna putih di tengah yang mirip dengan bendera Parti Islam Semalaysia, PAS mencetuskan kemarahan ahlinya di laman sosial facebook.

Salah seorang penyokong parti itu mendakwa Pasaraya Giant sengaja memprovok perasaan dan kesabaran ahli, penyokong dan pendukung PAS di seluruh negara.

Penyokong tegar itu turut menyertakan gambar alas kaki yang dimaksudkan di mana salah satu gambar dipegang oleh seorang lelaki yang memakai baju ARC (Alternative Riding Club) sebuah kelab motorsikal yang ditubuhkan oleh Sayap Pemuda PAS.


Aku tak pasti sama ada isu ini akan dipedulikan atau tidak. Kalau alas kaki serupa logo Barisan Nasional atau Umno aku yakin akan jadi berita utama media-media arus perdana kawalan BN (sebut Barang Naik).

Apa pun, pendapat aku secara peribadi, pasaraya seperti Giant seharusnya lebih sensitif selepas ini. Logo atau lambang persatuan masak-memasak makcik Kiah yang hanya ada dua orang ahli pun tidak patut dijadikan alas kaki, apatah lagi lambang PAS.

Bila lambang parti dijadikan alas kaki, penyokong parti mana pun akan marah, kerana ia dianggap satu penghinaan dan membuatkan mereka rasa terhina.

Comments (0)