Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 12:28 PG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


VIDEO PERWAKILAN DAP KATA TUN DR MAHATHR BAPA AYAM, LIM GUAN ENG TIDAK BANTAH

Posted: 30 Nov 2016 12:02 AM PST

Kenyataan Anthony Loke Siew Fook yang menegaskan bahawa parti itu tidak mempelawa Pengerusi Parti Pribumi Tun Dr Mahathir Mohamad ke Persidangan Kebangsaan DAP minggu depan menimbulkan banyak persoalan.
DAP memberi alasan bahawa Parti Pribumi belum membentuk pakatan rasmi dengan Pakatan Harapan, sebab itu Dr Mahathir tidak boleh dijemput menghadiri persidangan tersebut.
Kenyataan DAP itu bercanggah dengan tindakannya sebelum ini, di mana Dr Mahathir dijemput menghadiri Konvesyen Pakatan Harapan baru-baru ini, malah Pengerusi Pribumi itu diberi slot khas untuk memberi ucap utama dalam konvesyen itu sedangkan ketika itu PPBM belum lagi diterima sebagai salah satu parti kerabat PH yang sah.
Serentak dengan penolakan DAP menjemput Dr Mahathir ke Persidangan Kebangsaan parti itu tersebar satu rakaman ucapan akar umbi DAP yang diberi ruang seluas-luasnya untuk mengecam bekas Perdana Menteri selama 22 tahun itu.
Perwakilan DAP dari Taman Chai Leng, Shamsher Singh Thind diberi ruang berucap kepada perwakilan Konvensyen DAP Pulau Pinang 2016 dengan disaksikan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.
Guan Eng seolah-olah merestui kecaman Shamsher Singh kepada Dr Mahathir itu yang melabelkannya sebagai bapa ayam atau bapa pelacur.

Comments (0)