Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 12:06 PG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


BANGLO DISNEY: PENGUNDI SABAH TANYA ADAKAH ADAM ROSLY SUDAH MERASUAH PEGAWAI-PEGAWAI SPRM PUTRAJAYA ?

Posted: 16 Nov 2016 10:45 PM PST
KELIHATAN SPRM MASIH BERDIAM DIRI DAN INI MEMBAYANGKAN SPRM BERAT SEBELAH BILAMANA MENELANJANG PEGAWAI-PEGAWAI KERAJAAN NEGERI SABAH TETAPI MENUTUP RAPAT KES RASUAH ADAM ROSLY KERAJAAN SELANGOR. RAFIZI SURUH SIASAT TAPI SPRM MASIH TAK SIASAT ! SPRM MASIH TUTUP MULUT MENIMBULKAN PERSOALAN ADAKAH ADAM ROSLY TELAH MERASUAH SPRM PUTRAJAYA ?


Captain M – 1. Percayakah anda bahawa rumah mewah Disneyland Ampang milik Adam Rosly adalah RM 1 juta? Kata Adam.
"Rumah itu saya bida dalam bank dengan nilai RM1 juta bukannya RM7 juta. Bank jual rumah terbengkalai, reka bentuk rumah itu kekal sama. Bukan saya yang reka nak duduk rumah dalam Disneyland (taman tema),"
2. Walau bagaimanapun dua gambar didedahkan menunjukkan rumah itu sedang dibina dan diubah suai membuktikan Adam Rosly berbohong dengan status rumah Disneylandnya.

3. Adam Rosly Ketua AMK Ampang 28 tahun dengan bongkak mengaku dia memang kaya. "Seluruh rakyat Malaysia tahu bahawa ramai anak muda yang kaya sekarang, ramai.. bukan saya seorang. Katanya.
4. Adam mendakwa harga rumahnya dibeli dengan harga sangat murah. Oleh itu Adam meminta rakyat menyelami perasaannya. "Kalau tuan-tuan berada di Ampang dengan rumah di Ampang harga RM1juta sangat murah. Rugi kalau tak beli dengan reka bentuk yang begitu cantik..".
5. Antara dua darjat itulah rumah Adam di kawasan itu di tengah-tengah kawasan setinggan. Selain berbohong dengan status rumahnya yang lelong dan terbengkalai dengan harga RM 1 juta, Adam tidak hanya memiliki rumah gaya Disneyland itu tetapi dua lagi rumah iaitu di Ampang Saujana Elite berharga RM880 ribu dan di Putrajaya berharga RM 2 juta.


Pengakuan Adam Rosly dalam Instagramnya mengenai rumahnya di Ampang Saujana kawasan elit.
Pengakuan Adam Rosly dalam Instagramnya mengenai rumahnya di Ampang Saujana kawasan elit.
Adam memiliki rumah berharga RM 2 juta di Putrajaya
Adam memiliki rumah berharga RM 2 juta di Putrajaya

6. Ketika berumur 26 tahun Adam dianggap comot dan kaku dalam politik. Dari seorang pembawa beg Zuraida MP Ampang menjadi proksi kepada Zuraida, rapat dengan tan Sri Khalid hinggalah sekarang Azmin Ali. 2 tahun Adam sangat cepat mendaki. Menjadi seorang jutawan dalam dalam umur 27 tahun memiliki rumah Putrajaya dan Ampang Saujana hinggalah kini Banglo mahligai "disneyland" ketika berumur 28 tahun.
7. Gaya hidup "show off" dalam media sosial menunjukkan kemewahan rumah, kereta dan gaya hidup menjadikan ramai tertanya apakah perniagaan Adam yang menjadikannya kaya? cukai pendapatan yang dibayarnya kepada LHDN dan lain-lain lagi. Berapalah sangat gaji pegawai khas Zuraida Kamaruddin MP Ampang tu. Yang pasti Adam bijak menggunakan kedudukannya untuk mengaut keuntungan sebagai Ketua AMK Ampang.
8. Agaknya bagaimana Adam Rosly menjawab kekayaan diusia muda 28 tahun bukan sahaja punya mahligai Disneyland Ampang yang berharga lebih RM 1 juta juga rumah Putrajaya RM 2 juta dan Ampang Saujana elit hampir RM 1 juta!
Adakah alasannya harga murah juga?

SPRM TIDAK ADIL! PEGAWAI SABAH DIKOREK BAGAI NAK RAK, PEGAWAI KERAJAAN SELANGOR TUTUP MATA !!!

Posted: 16 Nov 2016 05:55 AM PST
Comments (0)