Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 11:47 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


KEKEJAMAN CINA MALAYSIA KE ATAS ORANG ISLAM MALAYSIA SERUPA DI MYANMAR

Posted: 24 Nov 2016 05:58 PM PSTPerangai lelaki dan wanita cina ini sememangnya amat biadap dan tidak boleh diterima di negara ini. Apa salah pegawai penguatkuasa wanita Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) yang sedang menjalankan tugas diperlakukan seperti ini.

Kami mendesak agar Pihak Polis segera mengambil tindakan kepada dua orang cina biadap ini. Jangan sampai rakyat membuat tindakan sendiri.

Jom sama-sama kongsi dan sebarkan agar pelakunya pemilik kereta WYW 6361.diambil tindakan kerana menghalang sambil mencabul kehormatan penjawat awam.


VIDEO:KUALA LUMPUR 25 Nov. - Video berdurasi dua minit memaparkan seorang penguatkuasa wanita Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) yang diganggu oleh dua individu ketika melaksanakan tugas mencetuskan kemarahan orang ramai di media sosial malam ini.

Insiden pada pukul 10.24 pagi semalam di Bukit Rahman, Sungai Buloh dekat sini itu bermula apabila penguatkuasa berusia 23 tahun terbabit mengeluarkan saman ke atas sebuah kereta yang tidak meletakkan kupon pakir.

Namun sebaik sahaja saman dikeluarkan, penguatkuasa itu didatangi oleh seorang wanita yang bertindak memarahinya kerana mendakwa dia telah meletakkan kupon parkir mengakibatkan pertengkaran antara mereka berdua.

Bagaimanapun situasi bertambah panas apabila wanita berkenaan memanggil seorang lelaki yang kemudiannya cuba melakukkan gangguan terhadap penguatkuasa itu.

Enggan untuk terus berbalah dengan mereka, penguatkuasa itu yang mahu beredar dari situ telah dihalang oleh lelaki berkenaan sambil merakam video selain bajunya ditarik oleh wanita itu kononnya untuk mengambil namanya.

Difahamkan, penguatkuasa itu telah membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sungai Buloh kira-kira pukul 11 pagi semalam. - UTUSAN ONLINE 

Comments (0)