Followers

Nuffnang

ANGIN PERUBAHAN

Posted by Unknown | Posted on 10:04 PTG | Posted in

sumber :-

ANGIN PERUBAHAN


Hanya 31% Sahaja Hadir Konvensyen DAP Pulau Pinang

Posted: 06 Nov 2016 10:00 PM PST


 

Pada sesi pagi hanya 328 orang sahaja hadir daripada seramai 1,027 perwakilan yang sepatutnya hadir. Malah ketika sesi penyampaian sijil penghargaan sedang diadakan, separuh lagi dewan kosong ketika Kit Siang sedang berada di atas pentas menyampaikan sijil. 

Hanya 31.91% (328 orang) sahaja yang hadir dalam konvensyen DAP. Tidak sampai pun separuh. Ini petanda isu hilang kepercayaan yang amat besar terhadap Guan Eng sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang. Malah Chow Kon Yew juga mengakui Guan Eng sedang menghadapi isu rasuah. 

DAP sudah hilang "central gravity" di Penang jika mereka hilang kerajaan negeri Penang. Pusat kuasa dan sumber mereka akan hilang. Maka inilah masa terbaik untuk orang Melayu bangkit dan menumbangkan DAP. Yang masih belum mendaftar, masih sempat lagi hendak buat keputusan untuk menentukan kuasa di Penang. 

 
Berdasarkan maklumat, keti­ka sesi pagi hanya 328 daripada 1,027 perwakilan hadir dengan sebahagian besar mereka terdiri daripada ahli-ahli veteran. - See more at: https://www.utusan.com.my/berita/politik/konvensyen-dap-p-pinang-hambar-1.404585#sthash.ll4wEaKv.dpuf

Lebih 80% Akujanji Parti BN Dalam PRU13 Telah Ditunaikan

Posted: 06 Nov 2016 06:36 PM PSTSudah 80% akujanji BN telah ditunaikan. Ini jawapan rasmi daripada BN. Berapa banyak pula akujanji pakatan pembangkang telah tunaikan sebagai kerajaan di Selangor dan Pulau Pinang?Nik Abduh : PAS Tetap Tolak DAP Sebagai Sekutu Mereka

Posted: 05 Nov 2016 09:00 PM PDT


Gas Masak Naik, Satu Lagi Siri Cerita Rekaan Pembangkang

Posted: 04 Nov 2016 11:30 PM PDTPembangkang sengaja mereka reka cerita tidak benar hanya untuk satu tujuan sahaja. Untuk membuat rakyat rasa panik dan menimbulkan emosi marah pada kerajaan. 

Padahal pembangkang pun sendiri tahu cerita yang mereka buat itu tidak benar. Pembangkang gunakan kesempatan ke atas rakyat Malaysia yang tidak gemar menyemak sesuatu fakta. 

Kebiasaanya rakyat Malaysia suka menerima apa sahaja yang mereka baca dan terus membuat kesimpulan tanpa menyemak berita yang dibaca itu sahih atau pun tidak. 

Inilah sebabnya mereka begitu banyak persepsi dapat dicipta dan diviralkan dengan begitu cepat sekali. Hanya ada satu jalan sahaja untuk menghalang kegilaan berita tidak benar ini. Semak dahulu sesuatu yang dibaca. Apa sumbernya dan apa link sebenar bahan yang dibaca.Comments (0)