Followers

Nuffnang

ANGIN PERUBAHAN

Posted by Unknown | Posted on 10:17 PTG | Posted in

sumber :-

ANGIN PERUBAHAN


Dua Orang Pensyarah Ini Wajib Dikenakan Tindakan Kerana Sertai BERSIH 5

Posted: 21 Nov 2016 10:00 PM PST


Dua pensyarah ini telah berani hadir ke Bersih 5. Biarpun KSN sudah mengeluarkan amaran kepada kakitangan awam agar jangan hadir ke perhimpunan haram BERSIH 5, namun mereka berdua ini tetap hadir juga. 

Maka kita sama samalah melihat apakah tindakan yang akan dilakukan terhadap mereka berdua ini. Apakah UNIMAS dan UNIVERSITI MALAYA berani membicarakan mereka mengikut peraturan dan pekeliling penjawat awam yang sedia ada. 

Jika tidak dikenakan apa apa tindakan, dibimbangi akan ramai lagi pensyarah universiti yang akan hadir dalam perhimpunan haram sebegini di masa akan datang. 

Malah tidak perlu dirisaukan apa pekerjaaan mereka kerana kerajaan negeri Selangor dan Pulau Pinang sendiri sudah ada beberapa buah universiti dan institusi yang boleh menawarkan pekerjaan kepada mereka. 

Mahukah Azmin dan Guan Eng ambil mereka berdua ini bekerja di universiti dan insitusi milik kerajaan negeri mereka?


Ringgit Tidak Laku Di Tanah Suci Mekah ? Ustaz Daud Che Ngah Difitnah

Posted: 21 Nov 2016 07:40 PM PST


Ini dakwaan yang dibuat dalam Facebook berkaitan ringgit Malaysia kononnya tidak laku di tanah suci Mekah. Mereka menggunakan sumber daripada penceramah Ustaz Dato Daud Che Ngah sebagai sumber mereka. Ternyata dakwaan dalam facebook di atas adalah tidak benar dan fitnah. 

Berikut adalah penjelasan mengenai dakwaan tersebut daripada Jabatan Haji (gambar di bawah). Tabung Haji juga telah menghubungi Dato Daud Che Ngah dan beliau menafikan mengeluarkan kenyataan seperti yang tersebar dalam Facebook di atas. 

Mengapalah begitu terdesak sekali mereka hingga sanggup memfitnah ustaz sebegitu rupa. Nampaknya gerakan politik pembangkang ini sudah sampai tahap begitu terdesak sekali. Sanggup buat apa sahaja, termasuklah fitnah untuk mencapai matlamat mereka. 


Comments (0)