Followers

Nuffnang

Taipingmali (tm)

Posted by Unknown | Posted on 2:34 PG | Posted in

sumber :-

Taipingmali (tm)


Wayang Ezam episod kedua sudah mula ditayangkan

Posted: 17 Oct 2016 09:52 PM PDT1.  Saya menyokong penuh  Kenyataan Saudara Azwanddin Hamzah ( Presiden JMM ) semalam antara lain menyatakan -Ketika Ezam Mohd Nor menjadi Ketua Pemuda Keadilan, beliau telah menyerang Tun Mahathir atas isu Konsortium Perkapalan Berhad milik Mirzan Mahathir pada 1998 yang menggunakan wang Petronas sebagai  dana milik awam. Selain daripada itu, Ezam juga mendedahkan skandal PERWAJA STEEL yang melibatkan salah guna dana awam yang bernilai berbillion ringgit. Beliau telah mengajak rakyat khasnya anak muda untuk bangkit melawan rasuah yang dilakukan oleh Tun Mahathir. Menurut Ezam Tun Mahathir adalah perosak dan pengkhianat bangsa Malaysia. Beliau juga menyerang bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi dan kini beliau pula mahu menyerang Perdana Menteri, YAB Dato Seri Najib Tun Razak. Kesemua ini melibatkan serangan yang dirancang dan seolah-olah menjadi talibarut pihak asing kepada negara ini.

2.  Ezam pada ketika dahulu diangkat oleh Pemuda Keadilan untuk 'reformasi'(perubahan), tetapi beliau hanya membuat reformasi kepada diri sendiri untuk kepentingan peribadi dan bukannya reformasi untuk rakyat. Rakyat tertanya tanya kini , mana pergi 6 Kotak yang ia katakan dulu bukti Rasuah Tun Mahathir ? Adakah kini ia telah serahkan kembali 6 kotak tersebut pada Tun Mahathir ataupun " membakarnya " dihadapan Tun Mahathir agar bukti Rasuah hilang.

3.  Seperti Gerakan Demokrasi dan Anti Korupsi (GERAK) yang diwujudkan oleh Ezam sebagai platform untuk mencari populariti kononnya untuk menjadi pemimpin anti-korupsi yang akhirnya 'GERAK' terus tenggelam dan 'mati' setelah Ezam berjaya menarik perhatian dan mengaburi mata pemimpin Barisan Nasional bagi mengaut keuntungan peribadi agar Ezam boleh diangkat bersama di dalam Barisan Nasional.

4.  Begitulah juga dengan kewujudan 'Hisbah Centre for Reform' yang telah diwar-warkan oleh beliau kononnya bagi memerangi rasuah, tetapi ia akan meneruskan "modus operandi" yang sama bersama Tun Mahathir serta Tan Sri Muhyiddin Yassin di dalam Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) bagi kepentingan peribadi dan dijadikan alat untuk mengumpul pelbagai persepsi serta fitnah kononnya kerajaan mengamalkan rasuah setelah kemungkinan mendapat imbuhan daripada Tun Mahathir dan Tan Sri Muhyiddin Yassin. Beliau seolah melakukan perkara ini untuk kepentingan sesetangah pihak dan tiada keikhlasan yang jujur.

5.  'Hisbah Centre for Reform' adalah satu tiket kepada Ezam untuk menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan ianya tiba-tiba muncul dan tidakkah ini perkara yang sama dilakukan ketika hendak memasuki UMNO dahulu dan strategi yang sama dan berulang untuk kepentingan diri sendiri.

6.  Ezam juga perlu bertanya kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin adakah benar kes penceraian antara Nika Ghee Siew Yee dan Stanley Clement Augustin disebabkan oleh kes skandal Muhyiddin Yassin yang mana nama Muhyiddin Yassin turut disebut sebagai penyebab di dalam Akaun Bersumpah (SD) mereka yang merupakan kes profil tinggi di Mahkamah. Sebagai pemimpin yang kononnya menentang rasuah, Ezam harus bertanya, bagaimanakah menantu Tan Sri Muhyiddin Yassin memperolehi kekayaan yang menakjubkan sehingga mencecah berbillion ringgit?

7.   Saya menyeru kepada rakyat Malaysia supaya tidak tertipu dengan Ezam Mohd Nor menggunakan "Hisbah Centre for Reform" ini untuk mengaut kepentingan peribadi dan mengajak rakyat supaya mengingati kembali sejarah Ezam yang menjilat ludahnya sendiri di dalam perkara rasuah dan juga menyeru supaya rakyat tidak terikut ikut untuk menyerang pemimpin Melayu Islam di negara ini. Sekiranya Ezam ingin menjadi hero di dalam isu rasuah, inilah peluang terbaik beliau bersemuka dan bertanyakan kepada Tun Mahathir tentang semua isu rasuah yang disuarakan oleh Ezam dan bagaimanakah anak-anak Tun Mahathir boleh menjadi kaya raya dalam masa yang amat singkat.

*Zamil Bin Ibrahim*
*Bekas Exco Pemuda PKR*
*Malaysia*
*1999-2007*


Sent from Samsung tablet.

NAJIB TAK DIDIK PUN ANAKNYA JADI PERDANA MENTERI

Posted: 17 Oct 2016 09:03 PM PDT
Amat mengejutkan juga apabila Tun Mahathir membuat andaian bahawa kerajaan pimpinan DS Najib cuba menghapuskan legasinya.

Kenyataan yang tidak berasas oleh Tun Mahathir ini bertujuan untuk membuat rakyat membenci DS Najib dan sekaligus menambahkan lagi "point point" kebencian kepada kerajaan kepimpinan DS Najib.

Keadaan bertambah buruk apabila pentaksub Tun Mahathir yang terkenal dengan kejahilan mereka berkenaan Tun Mahathir sendiri membuat andaian yang sama.
 
Kemudian apabila Datuk Salleh Said Keruak memberi sindiran bahawa jika kerajaan hari ini mahu menghapuskan legasi Tun Mahathir mereka sudah pun robohkan KLCC.

Kenyataan DSSK pula disambut oleh penyokong Tun Mahathir yang terserlah bengapnya konon kononnya merobohkan KLCC adalah satu kerja bodoh dan jahat.

Seolah olah benar ia mahu dirobohkan.
 
Betapa "shallow" nya pemikiran penyokong Tun Mahathir.

Persoalannya jika mereka menyokong Tun Mahathir, adakah mereka sendiri ada membaca setiap hadis yang dikeluarkan oleh blog Tun Mahathir?

Jika mereka ada membaca kenapa mereka tidak dapat mengandaikan kata kata Salleh Said Keruak itu hanya sebagai sindiran sahaja?

Tun Mahathir pula dalam kenyataan terbaru cuba memanaskan lagi isu iaitu menyatakan jangan sahaja robohkan KLCC , kenapa tidak robohkan Putrajaya dan KLIA juga?

Ini hanya untuk memanjangkan keadaan sahaja sedangkan Tun Mahathir pun tahu DSSK hanya membidas dengan menyindir tetapi pasaran Tun Mahathir adalah para para jahil yang ada di luar yang menyokongnya.

Tun amat berharap para jahil ini semua sahut dengan kemarahan. Ini amat penting kerana Tun Mahathir sudah ketirisan sokongan dan kepercayaan.

Sebenarnya ,Perdana Menteri dilantik bukan untuk membina legasi.

Perdana Menteri membuat sesuatu seharusnya untuk kebaikan rakyat dan bukan untuk kebanggaan diri.

Tun Razak membina legasi FELDA pun bukan untuk diri nya dan mengetahui tanah adalah milik negara.

Tun Mahathir ada berapa banyak legasi pun bukan hasil dari wangnya , tetapi wang rakyat.

Najib Razak tidak pun membina kerjaya anaknya untuk bersiap menjadi Perdana Menteri pada masa hadapan sedangkan dia berkuasa pada hari ini.

Perdana Menteri dilantik untuk kesejahteraan rakyat. "Full stop".

Walaupun Tun Mahathir boleh dikira sudah tergelincir dari landasan sebenar seorang  Perdana Menteri , ia itu sempat memberi kekayaan kepada anak beranaknya dan juga para kroninya, namun orang UMNO tidak pun berkata buruk kepada nya sehingga lah Tun Mahathir sendiri bersikap melampaui batas (transgress beyond boundaries).

Hanya semenjak Tun Mahathir bersikap "kurang ajar" kepada parti UMNO yang memberi dia kuasa, kekayaan dan juga nama barulah orang UMNO bangkit dan menyirami Tun Mahathir dengan cerca dan makian serta mengungkit semua perbuatan buruk nya. "Tit-for-tat" kata orang putih.

Akhir sekali usahlah Tun Mahathir bersikap seperti kanak kanak kecil merengek bahawa kerajaan Najib mahu hapuskan legasinya, kerana tuduhan ini  adalah tuduhan ulangan  yang sudah pun ada ketika zaman Tun mahu tumbangkan Perdana Menteri Abdullah Ahmad Badawi.

"Cuba hapuskan legasi saya"  (Dismantling my legacies)  itulah yang dilaungkan oleh Tun M kepada dunia waktu itu, namun akhir nya legasi Pak Lah Islam hadari yang terhapus bersama sama Pak Lah , sedangkan Tun Mahathir masih di sini dengan cubaann kali kedua mahu jatuhkan Perdana Menteri DS Najib pula.

Hanya Tun Mahathir sahaja yang sibuk berkenaan legasi, Tun Razak Hussien Onn, Abdullah Badawi, Najib Razak semua tidak sebegitu. Mereka hanya mahu menjadi Perdana Menteri yang baik dan bukan pembina legasi.

Jika Najib Razak mahu bina legasi , tentu anak lelaki pertamanya sekarang ini sudah diletakkannya dimana mana bahagian UMNO dengan jawatan yang baik menggunakan pengaruh nya untuk menyambung legasinya.

Tulisan :
Beruang Biru


Sent from Samsung tablet.

Comments (0)