Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 12:00 PG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PROJEK BESAR DAN DS ROSMAH

Posted: 26 Oct 2016 05:15 PM PDT

Hasil carian imej untuk ROSMAH MANSUR PERMATA INSAN USIM
Jika kita mendengar suara-suara di luar, terdapat pandangan mengatakan jika mahu mendapat projek besar mintalah melalui DS Rosmah, isteri YAB Perdana Menteri. Kononnya senang untuk mendapat kelulusan.

Namun begitu, anda barangkali terkejut apabila saya memberitahu bahawa DS Rosmah Mansur tidak pernah melayan, menandatangani atau melibatkan diri dengan mana-mana permohonan projek-projek kerajaan.

Saya berhubung dengan Datuk Rizal Mansur, sebenarnya anda silap jika berfikiran anda akan mudah mendapat projek besar jika melalui DS Rosmah. Itu bukan kerja DS Rosmah. Sebagai isteri Perdana Menteri, peranan beliau hanyalah lebih kepada kerja-kerja kebajikan.

Bezanya, DS Rosmah mempunyai idea menarik melalui program PERMATA. Terdapat ramai pengusaha-pengusaha Tadika yang berdaftar turut menerima bantuan kewangan daripada PERMATA. Malahan, anda juga patut melawat USIM untuk melihat sumbangan (PERMATA Insan) dalam memartabatkan pendidikan Islam.

Semasa saya di USA, anak perempuan DS Rosmah juga turut masuk kelas dan belajar ekonomi di salah sebuah sekolah ekonomi di bandar lama Philly. Malah, apabila cuti anaknya balik ke Malaysia dan membantu program-program PERMATA seperti pembelajaran bahasa Inggeris.

Saya dapati DS Rosmah mempunyai sifat yang penyayang bukan sahaja kepada anak-anak, malahan beliau turut menyokong supaya DS Anwar Ibrahim mendapat layanan yang sepatutnya di dalam penjara. Baca ulangan anda di sini

Saya bersetuju dengan Rizal Mansur di sini, mengapa anda menyerang DS Rosmah, beliau bukan ahli parlimen?


Agak pelik, setiap tahun kem pembangkang tidak mahu kalah membentangkan Bajet Alternatif mereka, malangnya setiap tahun selepas pembentangan mereka, tidak ada satu pun pakar-pakar ekonomi mahupun rakyat biasa yang mengulas bajet mereka. Ianya bagaikan masuk telinga kiri keluar telinga kanan, tiada siapa minat membacanya. Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang pun tidak minat untuk hinglight apa-apa dalam bajet pembangkang.

VIDEO LAJIM BERKATA: PKR SILA KELUAR SABAH & JANGAN BERTANDING DI SABAH !

Posted: 26 Oct 2016 07:10 AM PDT


Walaupun PKR masih ada saki baki penyokong di Sabah, namun parti itu akan mengalami kelemahan untuk bersaing dengan parti-parti baharu yang berasaskan lokaliti, kata bekas Pengerusi PKR Sabah, Datuk Seri Lajim Ukin.
"Tetapi saya yakin mereka (PKR) akan kekurangan lah sokongan kerana rakyat Sabah sekarang inginkan sebuah parti yang berasaskan kepada lokal (tempatan),"kata Lajim ketika ditemui pemberita di Putrajaya semalam.
Kehadiran Lajim ke Putrajaya untuk menerima sijil pendaftaran daripada Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (RoS) yang telah meluluskan pendaftaran penubuhan parti baharu pimpinannya, Parti Harapan Rakyat Sabah.
Pada 2 Okt lalu, Lajim bersama pengikutnya telah mengumumkan keluar PKR, parti yang diketuainya sejak sebelum Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13).
Tindakan Lajim itu disertai oleh Ketua Penerangan PKR Sabah yang juga ADUN Moyog, Terrance Siambun; Setiausaha PKR Sabah, Datuk Majjol Mahap dan Ketua Wanita PKR Sabah, Johair Matlani.

Comments (0)