Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 11:49 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PEGUAM ANWAR IBRAHIM DUDUK SERUMAH TANPA NIKAH, BUKTI SUARA SEKS DI TANGAN WAN AZIZAH

Posted: 10 Oct 2016 05:19 PM PDT

Presiden PKR, DS Dr Wan Azizah Wan Ismail mengetahui dua peguam PKR, Latheffa Koya dan N Surendran duduk serumah tanpa kahwin, dedah blog Captain M.
Wan Azizah sengaja mendiamkan diri untuk menjaga reputasi parti memandangkan kedua-dua individu itu adalah Ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR dan Surendran juga merupakan Ahli Parlimen PKR Padang Serai dan Ahli Biro Politik parti itu.
"Selepas siri pendedahan entri FB CheguBad dan page Jeneral M baru-baru ini sumber rapat Presiden PKR Wan Azizah mengesahkan dan telah maklum lebih awal berhubung skandal khalwat Latheefa Koya dan Surendran (bekas) Naib Presiden PKR itu.
"Sumber itu melaporkan satu laporan penyiasatan telah dihantar kepada Presiden Parti di rumahnya lengkap dengan bukti visual kes skandal Latheefa itu. Sebagai peguam Muslim dan Biro PKR perbuatan itu sangat tidak bermoral.
"Wan Azizah Presiden Parti sedia maklum dan membiarkan siasatan sepenuhnya dilakukan. Walau bagaimanapun Wan Azizah memohon salah laku pemimpin PKR ini tidak didedahkan agar tidak menjejaskan imej parti,"dedah blog itu.
Latheefa Koya dan Surendran juga merupakan peguam Anwar yang sering bersama-sama dalam firma guaman Daim & Gamany yang dimiliki oleh Ahli Parlimen PKR Subang, Sivarasa Rasiah.
Pada 29 Sept lalu, AIDCNews bertanyakan siapakah Ahli Parlimen PKR yang duduk serumah dengan peguam perempuan PKR yang tanpa berkahwin itu.
Pertanyaan itu dibuat berdasarkan pendedahan ahli PKR yang dipecat keahlian Badrul Hisham Saharin atau Chegubard yang mendakwa telah menerima bukti 'pasangan' tersebut.
"Baru meneliti detail termasuk visual mengenai skandal seorang peguam (Islam) dan seorang ahli parlimen (Hindu) duduk serumah dan kedua-duanya pasangan lelaki dan perempuan ini ialah pimpinan pusat parti….," dedah Chegubard.
Walaupun Chegubard enggan mendedahkan identiti mereka, namun blog Captain M menamakan pasangan itu ialah Latheffa Koya dan N Surendran.
"Sehingga ke hari ini Latheefa Koya dan (bekas) Naib Presiden PKR itu masih berdiam diri. Tiada respon balas dan laporan polis dilakukan untuk menafikan skandal ini.
"Jika kes ini tidak benar sudah tentu Latheefa Koya bertindak melaporkan kepada pihak polis dan melakukan saman sivil kepada pihak yang memfitnahnya.
"Wan Azizah Presiden PKR yang sedia maklum kes ini juga dicabar mendedahkan laporan salah laku Latheefa.
"Sikap hipokrit pemimpin pembangkang seperti PKR bukanlah baharu. Sebelum ini Exco Pelancongan Selangor Elizabeth Wong (terdedah gambar bogel) turut bersekedudukan dengan pembantunya berbangsa Melayu iaitu Hilmi Malek," dakwa blog itu lagi

DATUK ALIF DIMALUKAN GADIS SOFEA

Posted: 10 Oct 2016 07:07 AM PDT

PENGUSAHA D' Herbs Healthy Sdn. Bhd. yang terkenal dengan tagline Terlajak Laris, Datuk Aliff Syukri baru-baru ini ada mengeluarkan kenyataan di laman sosialnya, mendakwa kebanyakan rakyat Malaysia yang merantau ke Australia hanya bekerja sebagai buruh kasar di sana.
Usahawan tersebut berkongsikan pengalamannya ketika melakukan business trip ke Australia dan New Zealand baru-baru ini.

Dalam perkongsian itu, Aliff turut menceritakan pengalamannya yang mana orang tempatan menyangkakan beliau adalah seorang budak ladang di sana.
Namun, seorang netizen yang dikenali sebagai Sofea AL ini menerusi posting di Facebooknya menepis dakwaan pengusaha tersebut.
Sofea yang sudah 36 tahun menetap di negara kangaru tersebut menceritakan asal-usul kebanyakan orang Melayu yang menetap di bumi Australia serta pengalamannya yang merupakan majikan kepada orang Australia sendiri.
Malah, dek 'bengang' dengan status yang dikongsikan Aliff, Sofea turut mendoakan agar perniagaan Aliff jatuh menjunam – MYNEWSHUB.CC

Comments (0)