Followers

Nuffnang

Cénangau

Posted by Unknown | Posted on 8:27 PTG | Posted in

sumber :-

Cénangau


Persempadanan semula Bahagian Pilihanraya: Sandiwara auta Umno BN

Posted: 14 Oct 2016 06:07 AM PDT

Kalau Umno BN tidak setuju SPR takkan berani buat cadangan persempadanan semula tu dan memang pun terbukti kesemua pindaan yang dibuat memang untuk menguntungkan Umno BN dan memastikan Umno BN terus kekal memerintah selepas PRU14 akan datang.

Roletkini dalam berita bertajuk "Jangan berlakon, BN dicabar hantar bantahan jika betul tidak setuju dengan SPR" melaporkan:
DAP mencabar kepimpinan Barisan Nasional (BN) untuk menyatakan pendirian tegas terhadap cadangan persempadanan semula kawasan pilihan raya yang menjadi pertikaian pelbagai pihak termasuk daripada komponen parti pemerintah itu sendiri.

Penolong Setiausaha DAP Selangor, Dr Ong Kian Ming berkata, BN harus menunjukkan kesungguhan dengan menghantar borang bantahan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berikutan cadangan berat sebelah dan membelakangi Perlembagaan yang dibawa agensi itu. - Roketkini.
Artikel penuh »

Demonstrasi Bersih5: Berita baik untuk kaki demo dari FRU

Posted: 14 Oct 2016 12:45 AM PDT

Maknanya kalau yang turun demo Bersih5 nanti cukup ramai, tak berapa orang sangat yang berpeluang rasa senjata baru FRU tu, tak macam air kimia dan gas pemedih mata, hampir semua kaki demo boleh rasa sorang sikit.

Malaysiakini dalam berita bertajuk "FRU dilengkapi senjata tidak bahaya" melaporkan:
Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) akan dilengkapi dengan senjata tidak mencederakan (non lethal weapon) ketika berhadapan dengan rusuhan dan perhimpunan haram termasuk pada perhimpunan Bersih 5.0 yang dijadualkan pada 19 November ini.

Menurut Komander FRU, Senior Asisten Komisioner Wan Abdullah Ishak non lethal weapon yang terdiri daripada variable kinetic system, tactical marking pistol dan flash launcher merupakan nilai tambah kelengkapan logistik sedia ada. - Utusan.
Artikel penuh »

Comments (0)