Followers

Nuffnang

Cénangau

Posted by Unknown | Posted on 8:01 PTG | Posted in

sumber :-

Cénangau


Mursyidul Am PAS tak rela 'dipatuk' 2 kali oleh DAP tapi rela kalau oleh Umno?

Posted: 13 Oct 2016 05:30 PM PDT

Kesan 'patukan' Umno cukup parah yang mengistiharkan mageran di Kelantan yang mengakibatkan PAS bukan saja kehilangan Kelantan tetapi kalah teruk dalam PRU 1978 sehingga tinggal 'batu nesan' 

Kredit imagge: FMT
Bernama dalam berita bertajuk "Hubungan Pas, DAP ibarat 'berpatah arang'" melaporkan:
Mursyidul am PAS baharu, Hashim Jasin menegaskan parti itu tidak akan sama sekali bekerjasama dengan DAP lagi dan sanggup menghadapi pertandingan 3 penjuru pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.

Beliau menyifatkan hubungan PAS dengan DAP ibarat "berpatah arang" kerana DAP mungkir janji dan enggan bekerjasama dengan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang. - Sinarharian.
Artikel penuh »

Wajib sokong RUU355: Takkan Mufti Perak BANGANG sampai tara ni kut?

Posted: 13 Oct 2016 06:25 AM PDT

Takkan dia taktau yang RUU tu dibentang di Parlimen dan kalau diluluskan memang akan terpakai bukan saja untuk Kelantan malah untuk seluruh Malaysia.

FreeMalaysiaToday dalam berita bertajuk "Mufti Perak mahu hudud dilaksanakan di semua negeri" melaporkan:
Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria mahu pindaan yang dicadangkan dalam Rang Undang-undang (RUU) Persendirian oleh Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang meliputi semua negeri di seluruh Malaysia.

Bercakap kepada FMT, katanya pada Khamis, beliau bukan sahaja berharap RUU itu diluluskan hanya di Kelantan, tetapi untuk seluruh Malaysia.

"Saya bukan ahli politik. Bukannya juga sebab saya penyokong PAS atau apa-apa seperti itu. Hadi bentangkan usul itu, saya menyokongnya," kata Harussani ketika ditanya mengapa beliau tidak pernah bercakap mengenai perkara itu sebelum ini. - FMT.
Artikel penuh »

Comments (0)