Followers

Nuffnang

The Unspinners

Posted by Admin Direktori Blog | Posted on 11:58 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Permainan persepsi AKJ jahanamkan ekonomi

Posted: 05 Sep 2016 07:05 PM PDT


Tulisan RPK di atas.

Menurut Cucu Tok Selampit SINI, Kadir pula moron. Jual majalallah pun lingkup. Siapa dia nak bercakap pasal ekonomi?

Dalam tulisannya di SInar Harian SINI, Kadir membuat pelbagai ramalan negatif mengenai ekonomi.

Lim Sian See menjawab:

A Kadir Jasin, a long-time Mahathir supporter, said that Malaysia's government debt had increased from RM250 billion in 2010 to RM656 billion in June this year.

Well, A Kadir is wrong. The govt debt in 2010 is RM407.1 billion or 53.15% of our GDP. How can Kadir make such a shocking mistake or was he trying to deceive?

Even at RM656 billion, our government debt is still within the 55% debt to GDP ratio limit as our economy has expanded since 2010.

Does Kadir also realize the size of Malaysia's GDP/economy today is almost 3 1/2 times the size of what it was when Mahathir retired in 2003?
 Dalam penjelasan panjang lebar dia menjawab satu persatu andaian songsang Kadir. Baca SINI

CTS menulis:

Tidak banyak fakta yang beliau bentangkan untuk menyokong dakwaannya itu. Apa yang pasti CTS bersetuju dengan satu kenyataannya iaitu ekonomi tidak pernah berbohong. CTS ingin mengajak ProTun Minions untuk menghadam keadaan ekonomi Malaysia setakat 31/07/2016 seperti yang dibentangkan oleh Dato Johari Ghani, Menteri Kewangan II:
1. Rizab Bank Negara adalah kira-kira RM400 bilion.
2. Pertumbuhan KDNK kita antara yang terbaik di Asean. Walaupun ekonomi global lambat meningkat, ekonomi kita masih meningkat sebanyak 4.1% pada separuh pertama tahun ini. Singapura hanya meningkat sebanyak 2%.
3. Hutang kita kepada KDNK hanya 54.5% berbanding dengan Singapura, iaitu 89% daripada KDNK.
4. Lebihan akaun kita untuk tahun 2015 adalah kira-kira RM95 bilion dan RM45 bilion untuk 6 bulan pertama tahun 2016.
5. Kedudukan negara kita mengikut Fitch, Moody dan Standard & Poor kekal sebagai A- berbanding dengan semua negara Asean kecuali Singapura, kita adalah jauh lebih baik.
6. Pasaran Modal kita sangat kuat dengan nilai RM2.8 trilion. Pasaran ekuiti bernilai RM 1.7 trilion dan Sukuk/Bon bernilai RM1.1 trilion. Sistem kewangan kita sangat berdaya tahan. Sektor perbankan juga dipermodalkan dengan baik.
7. Ekonomi kita terdiri daripada pelbagai sektor. Sektor perkhidmatan adalah 54% daripada KDNK kita, diikuti dengan 23% pembuatan, 9% perlombongan, 8% pertanian dan 4% pembinaan.
Kedua, siapa A Kadir Jasin untuk bercakap mengenai kewangan dan ekonomi. Sejarah beliau mengenai keusahawanan juga tidak begitu memberansangkan. Apa terjadi dengan syarikat Berita Publishing yang dibelinya dengan harga istimewa RM1 daripada New Straits Times Press (NSTP) pada tahun 1998?
Sepenuh di SINI


Majallah isi macam brochur jabatan penerangan tapi salahkan GST pulak ? 
Dia juga bising petronas tarikbalik langganan. Dia tuduh Najib tapi isi kandung tiada class dia tak sedar. Siapa nak baca Outsyed The Box punya rencana. Tulis blog macam tikus penakut. Sehari dua dah tarik balik posting!
Tulisan AKJ bertujuan untuk menimbulkan keraguan tentang pengurusan ekonomi dan membawa sentimen negatif terhadap kerajaan. Entah-entah dia disebalik WA yang guna nama Daim untuk jatuhkan  ringgit ....

http://snapshot2016.blogspot.my/2016/09/protun-sebar-tun-daim-sebagai-soros.html

A Kadir Soros 

Kini Mahathir sembah peliwat, dan yg dia kata tak bermoral dan khianat

Posted: 05 Sep 2016 02:40 AM PDT



Orang yang dia ludah kini dijilat air ludahnya.





Sebelum ni orang yang dia panggil cauvanis dan rasis, dia sembah dulu.


Dia pernah kata:



Mesti dia tukar cakap hehehe ...







Comments (0)