Followers

Nuffnang

The Unspinners

Posted by Unknown | Posted on 12:12 PG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Apa reaksi si blur Muhyiddin tentang Matthias-Husam tarik saman?

Posted: 24 Sep 2016 09:50 PM PDT


Isu yang RPK timbulkan dipercayai berkait rapat dengan ada pemimpin-pemimpin Johor yang tertipu dengan Muhyuddin. Baca http://www.malaysia-today.net/menteri-besar-blackmailed-by-mahathir/ dan http://www.malaysia-today.net/the-faggot-menteri-besar-under-mahathirs-thumb/

Muhyuddin dok jaja sana sini bahawa Tun Mahathir ada bukti dan Najib memang salah dalam hal 1MDB. Bila ditanya apa bukti atau apa cerita dan butiran? Dia hanya mampu kata percayalah bahawa ianya ada.

Maklumat dan sumber Muhyuddin bukan tidak diketahui. Siapa pegawai 1MDB dia jumpa? Apa cerita pegawai tersebut yang dipercayai tengah ketakutan sebab dia ada kes? Setakat mana pengetahuan Muhyiddin tentang 1MDB ... asik tanya saja.


Sebenarnya Muhyuddin tidak ada bukti. Dia percaya buta cakap Tun sama macam Ibrahim Ali percaya buta cakap Tun tapi dia sendiri tak tahu dan tak faham isu 1MDB.

Tun M faham apa yang Clare Brown cerita dna kita tunggulah wayang kulit baru dr Mahathir sebaik dia pulang dari London. Dari perkembangan terbaru, nampaknya dia tidak ada modal dan sudah tersalah:
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/09/24/matthias-husam-drop-suit-against-red-granite-riza-aziz/
Kenapa class action untuk saman nama-nama mereka yang dilibatkan dalam permohonan pembeluan asset oleh di DOJ ke mahkamah amerika tidak diteruskan?
  • Adakah di buang mahkamah?
  • Adakah mereka mengaku kalah?

Salah satu sebab mungkin sebab mereka banyak menemui kegagalan:
Ku Nan: Anina batal saman kerana tahu akan kalah
Khairuddin's 'premature' bid on Sosma charge struck out
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/08/26/khairuddins-premature-bid-on-sosma-charge-struck-out/
Dari awal lagi sudah dikatakan usaha-usaha saman menyaman dari pihak mereka dengan peguam Pashtun mereka, Hanif Katari yang kedepan itu hanya wayang dan sandiwara.
Penolakan saman itu semalam digelapkan media berbanding gembar-gembur yang ditimbulkan mereka serta kontroversi yang tercetus apabila ia difailkan pada 11 Ogos 2016.
http://www.astroawani.com/berita-malaysia/kenapa-media-barat-tidak-lapor-penolakan-saman-1mdb-salleh-117585
Muhyiddin juga blur tak sedar ini semua wayang politik mamak Mahathir. Akhirnya dia akan ditendang dua beranak ni ....http://snapshot2016.blogspot.my/2016/09/muhyiddin-kini-tunggul-mahathir-untuk.html

Blogger Johor protoon dan kini pro DAP SINI cuba konon spin menggunakan si penipu Husam Musa seolah-solah voluntary withdrawal yang mana boleh saman kembali. 

Hahaha ... mesti ada sesuatu yang menyebabkan kes tak diteruskan. Pastinya ada perkembangan terbaru hingga Mahathir perlu ke London untuk fikirkan jalan baru untuk serang Najib sebab DOJ ada perkembangan terbaru yang mungkin tak memihak mereka

Berbaliklah Muhyiddin .... mahukah kamu bersekongkol dengan DAP????

Comments (0)