Followers

Nuffnang

MASTER DEDAH

Posted by Unknown | Posted on 12:24 PTG | Posted in

sumber :-

MASTER DEDAH


UNTUNGLAH PROKSI MB, TAUKEH CINA BERI "HUMMER" DAN HANYA "WHATSAPP" TANAH PAYA INDAH WETLANDS LULUS TUKAR STATUS!

Posted: 01 Sep 2016 01:48 PM PDT
Apa hubungan Zainol dengan Taukeh cina ini? Pemilik "Hummer"?

Hebat Zainol Abidin Mohamed ini hanya dengan 'WhatsApp' nya permohonan pertukaran status tanah lot 68054 Paya Indah Wetlands diluluskan MB dan Exco dalam MMKN pada 17 Februari 2015!


Beliau yang juga adalah Ketua AMK Gombak merupakan MD Syarikat Mula Holdings Sdn Bhd, Ahli Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) dan proksi Azmin Ali MB. Mungkin beliau adalah Ahli Majlis PBT paling kaya di Malaysia punya kereta "hummer" sendiri walaupun atas nama Ch'ng Cheng Boon berasal dari Seberang Perai Pulau Pinang ini.

Umum mengetahui pemimpin PKR Selangor tradisinya ialah menyimpan dan menggunakan kenderaan milik "taukeh" sebagaimana pernah menjadi isu kepada Zuraida Kamaruddin MP Ampang.


Persoalannya apa hubungan Zainal Abidin dengan Ch'ng Cheng Boon MD Sri Indar Management & Builder Sdn Bhd yang terlibat dalam industri perhotelan dan pembinaan ini? Tidak mungkin beliau memberi kenderaan mewah "Hummer" kepada seseorang jika tanpa timbal balik. Cheng Boon banyak terlibat di Pulau Pinang.Cheng Boon pernah memuat turun gambar kereta "hummer' dalam Facebooknya pada 28 Julai 2013. Kini kenderaan milik taukeh ini digunakan oleh Zainol Abidin orang kanan Azmin Ali Ketua Cabang Gombak yang juga Menteri Besar Selangor.Comments (0)