Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 12:20 PG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


LAKNATULLAH JEFF OOI JANGAN SAMPAI HURU-HARA, BERULANG PARANG TERBANG 13 MEI

Posted: 17 Sep 2016 02:10 AM PDT

  KENYATAAN AKHBAR VETERAN UMNO MALAYSIA:

1. Veteran UMNO Malaysia menganggap penghinaan pemimpin DAP terhadap almarhum Tuan Guru Dato Hj Harun Din sebagai amat kurang ajar dan melampaui sinsitiviti umat Islam. Sebagai rakyat Malaysia mereka sepatutnya memahami adat resam keugamaan bangsa lain. Tetapi apa yang dilakukan oleh Jeff Ooi ternyata beliau sudah lupa yang negara ini majoriti rakyatnya Melayu berugama Islam. Kebiadapan Jeff Ooi membuktikan dia sudah hilang rasa hormat kepada ugama lain.

2. Veteran UMNO mengutuk kebiadapan Jeff Ooi itu dan menuntut kemaafan terbuka kepada umat Islam negara ini. Penghinaan itu bukan hanya kepada almarhum Tuan Guru Dato Harun Din tetapi dirasai oleh semua orang Islam dinegara ini. Perlu diingat bahawa kami orang Melayu boleh berbiza dalam fahaman politik, tetapi kami tetap bersatu dalam hal ugama. Walaupun almarhum seorang pemimpin PAS, tetapi beliau seorang Islam yang mengamalkan Rukun Islam dan Rukun Iman yang sama. Melayu Islam PAS atau UMNO seperti cubit paha kanan terasa sakit paha kiri apabila menyentuh ugama.

3. Veteran ingin mengingatkan Jeff Ooi antara punca berlakunya Peristiwa 13 Mei adalah kerana kebiadapan DAP. Oleh itu jangan sampai peistiwa yang sama berulang kerana orang Melayu Islam ada had kesabarannya apabila bangsa dan ugama dicaci dan dicela.

Sekian.

DATUK HJ MUSTAPHA YAAKUB
Setiausaha
Veteran UMNO Malaysia.

17 September, 2016.

JIKA SI LAKNAT JEFF OOI DI INDONESIA, DIA SUDAH JADI MENDIANG

Posted: 17 Sep 2016 01:24 AM PDT

    
    

Comments (0)