Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:27 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Kelewatan LRT Dua Kali Dalam Tempoh Seminggu Jadi Bahan Lawak Di Media Sosial

Posted: 09 Sep 2016 12:14 AM PDT


Perkhidmatan Transit Aliran Ringan (LRT) sekali lagi mengalami gangguan, kali kedua minggu ini, dengan membabitkan laluan Setiawangsa - KLCC. Kejadian berlaku pada waktu puncak sekitar pukul 9 pagi tadi apabila sebuah tren dari Datuk Keramat menuju ke Jelatek tiba-tiba berhenti di atas trek di antara Stesen Datuk Keramat dan Damai menyebabkan penumpang terperangkap di dalam tren selama 20 minit.

Kejadian berkenaan dijadikan jenaka oleh netizen di media sosial apabila ada pihak yang membuat poster 'Train To KL' dengan mengaitkan kejadian pagi tadi dengan filem terkenal Korea yang sedang ditayangkan bercorak cerita zombie iaitu 'Train To Busan'. Dua hari lepas, netizen telah menjadikan kelewatan LRT Kelana Jaya dengan poster yang lebih kurang sama seperti di bawah.


Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) dua hari lepas telah mengeluarkan Kenyataan Media mengkehendaki pihak pengendali Rapid Rail mengemukakan laporan penuh kepada SPAD pada 21/09/2016, dan mencadangkan langkah-langkah untuk menambah baik perkhidmatan dan mengurangkan masa yang digunakan untuk bertindak balas.
KENYATAAN MEDIA
RAPID RAIL DIARAHKAN SERAH PERANCANGAN PENAMBAHBAIKAN PERKHIDMATAN LRT
Kuala Lumpur, 7 September 2016 - Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) terus memantau isu-isu perkhidmatan LRT dan perihatin dengan gangguan perkhidmatan di sepanjang laluan LRT Kelana Jaya pada pagi hari ini. Kami sedia maklum bahawa para pengguna telah mengalami keadaan yang tidak selesa dan ramai yang telah lewat sampai ke destinasi mereka.
Suruhanjaya dengan ini telah mengarahkan Rapid Rail Sdn Bhd untuk menjalankan audit dan siasatan bagi mengenal pasti punca insiden tersebut dan mengemukakan langkah-langkah mitigasi untuk mengelakkannya daripada berulang. Dengan itu pengendali dikehendaki mengemukakan laporan penuh kepada SPAD pada 21 September 2016, dan mencadangkan langkah-langkah untuk menambah baik perkhidmatan dan mengurangkan masa yang digunakan untuk bertindak balas. Pengguna yang ingin membuat aduan mengenai insiden ini boleh mengirimkan emel kepada aduan@spad.gov.my.


Parti PPBM Sah Ditubuhkan, Mari Lihat Apa Kata Presiden dan Penasihat Parti Sebelum Ini

Posted: 08 Sep 2016 09:06 PM PDT


Pendaftar Pertubuhan (ROS) sudah meluluskan permohonan Parti Pribumi Bersatu Malaysia untuk menjadi parti politik sah di negara ini. Walau bagaimanapun, akronim bagi parti itu pula ditetapkan sebagai PPBM dan bukan BERSATU dan kelulusan itu juga membabitkan sedikit perubahan pada logo berbanding logo asal semasa permohonan dibuat.

Timbalan Perdana Menteri, DS Ahmad Zahid Hamidi ketika mengumumkan keputusan penerimaan tersebut secara prinsip menegaskan, sekiranya mereka masih menggunakan nama BERSATU tindakan pembatalan pertubuhan itu boleh diambil ROS berdasarkan Akta Pertubuhan. Penukaran nama BERSATU kepada PPBM disebabkan nama BERSATU telah digunakan oleh banyak parti dan pertubuhan setakat ini.


Tahniah kita ucapkan kepada parti dan bakal-bakal ahli parti. Ramai yang berkata kita kena memberi kepercayaan kepada Presiden dan Penaung parti untuk menyelamatkan Malaysia. Memberi kepercayaan? Cakap mereka sebelum ini seperti di bawahpun sudah tidak dapat dipercayai.


Mungkin disebabkan itu kot maka 'balls bearing' yang ada pada logo asal PPBM telah dibuang oleh ROS. Sekarang parti ini tiada lagi 'balls'.

Rosmah Jalan Depan Salah, Rosmah Jalan Belakang Pun Salah, Apa Mentaliti Punya Pembangkang

Posted: 08 Sep 2016 06:00 PM PDT


Boleh saya rumuskan sel-sel otak pembangkang gagal berhubung disebabkan dedak yang dibekalkan kepada mereka tidak berkat dan haram. Apa sahaja isu dibangkitkan bertujuan untuk menghina Perdana Menteri, DS Mohd Najib Tun Razak sekeluarga. Terbaru, gambar Perdana Menteri Malaysia dan Singapura berjalan di atas karpet merah turut mendapat perhatian untuk dijadikan fitnah.

Terserlah sikap kebodohan dan sikap munafik 'Pages' Suara Rakyat, sehinggakan Perdana Menteri kedua-dua negara berjalan bersama isteripun hendak dibandingkan. Berjalan cepat salah, berjalan lambat salah, berjalan di depan salah, berjalan di belakang salah, berjalan bersama salah, apa yang pembangkang hendak sebenarnya? Admin yang memuatnaikkan posting ini dapat dilihat mempunyai tahap kebencian yang mendalam terhadap Perdana Menteri dan keluarga.

Comments (0)