Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:36 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Apabila Bapa Andaian Dan KETUM Comolot ...

Posted: 05 Sep 2016 12:18 AM PDTPolitik adalah satu seni serba kemungkinan. Seorang musuh politik hari ini mungkin akan menjadi rakan tidur sebantal suatu hari nanti. Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamed telah membuktikan perkara ini. Hari ini beliau bersama-sama dengan Menteri Besar Selangor, DS Azmin Ali turun ke kamar mahkamah Jalan Duta bagi memberi sokongan moral kepada Ketua Umum (KETUM) PKR, Anwar Ibrahim. Selepas 18 tahun, inilah pertama kali Bapa Andaian dan KETUM bersalaman.

Orang yang memecat Anwar Ibrahim dari politik. Orang yang telah memenjarakan Anwar Ibrahim atas tujuan rasuah. Hari ini orang yang sama turun memberi sokongan moral. Adakah Mantan Perdana Menteri ini menyesal dengan tindakannya terdahulu atau Bapa Andaian ini orang yang paling bijak mengambil kesempatan di dalam politik? Sama-sama kita tunggu 'sequel' drama sinetron ini.

Saya tak tahu orang lain, tetapi saya tidak pernah mimpikan saat ini akan terjadi. Kalaulah Machiavelli masih hidup, beliaupun akan tepuk dahi tidak sangka falsafah politiknya matlamat menghalalkan cara didakap oleh politikus Malaysia melebihi jangkaan. Rakyat sudah keliru dan celaru dengan cara politik sebegini. Demi pelahap kuasa dan perasaan dendam kesumat dan benci sanggup lakukan apa sahaja. Akhirnya yang menjadi mangsa ialah rakyat yang tidak berdosa.

Bapa andaian masih ingatkah dengan berita-berita di bawah?


Bapa Andaian masih ingatkah kata-kata beliau terhadap KETUM di dalam video di bawah?

Comments (0)