Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:19 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Baru Layak Calon 'Mrs USA' 2004 Menjadi Peguam Baru Anwar Ibrahim

Posted: 13 Sep 2016 08:21 PM PDT

Berurusan dengan tahanan politik adalah lebih mudah di Afghanistan berbanding Malaysia, kata peguam kononnya tersohor Amerika Syarikat, Kimberley Motley.

Motley, anggota terbaru pasukan peguam bekas Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim, berkata di Afghanistan, beliau tidak akan dinafikan akses kepada anak guamnya.

Tidak menjadi satu yang pelik sekiranya peguam baru Anwar Ibrahim ini mempertahankan anak guamnya. Apa yang pelik sekiranya beliau berkata Anwar Ibrahim sememangnya bersalah.

Kimberley Motley seorang graduan lulusan Marquette Law School pada tahun 2003 dan pernah berkhidmat di Amerika Syarikat dan Afghanistan. Motley juga pernah memegang status Mrs Wisconsin 2004 sebelum bertanding di peringkat lebih tinggi iaitu Mrs USA pada tahun yang sama.

Rakyat Malaysia sepatutnya tidak mudah percaya dengan tali barut Yahudi. Pertamanya, peguam ini tidak pernah melawat penjara di negara ini. Jabatan Penjara ada piawai standard tersendiri berkenaan masa lawatan dan siapa yang dibenarkan melawat tahanan.

Kedua, peguam baru Anwar Ibrahim ini tidak pernah duduk satu sel penjara dengan Anwar Ibrahim. Oleh itu, beliau tidak layak membuat sebarang kenyataan yang bersifat andaian.

Ketiga, sebagai Rakyat Amerika Syarikat, beliau sepatutnya membandingkan keadaan Anwar Ibrahim dengan tahanan perang di Teluk Guantanamo sebelum membuat komen mengenai tahanan di Malaysia. Layanan di kem Teluk Guantanamo lebih teruk dari binatang.

Terdesak Sungguh Parti Kuali (PAN), Daging Korban Pun Dipolitikkan

Posted: 13 Sep 2016 07:43 PM PDT

Cukuplah berpolitik 365 hari setahun. Takkanlah ibadah korban yang diadakan setahun sekali hendak dipolitikkan. Terdesak sungguh parti Kuali (PAN) untuk mempromosikan parti mereka sehingga terpaksa meletakkan pelekat undi parti pada bungkusan daging korban.

Parti-parti lain  sebelum ini ada juga meletakkan logo parti pada bungkusan pemberian barang. Namun tidak adalah sampai begitu terdesak sehingga amalan ibadahpun dipolitikkan. Lebih teruk lagi ditambah undilah parti berkenaan pada logo parti. Ini bukan musim pilihanraya. Ini musim raya. Itupun Kuali tak dapat beza.

Comments (0)