Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:52 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Tun Dr Mahathir Masih Tidak Dapat Pecahkan Rekod Robert Mugabe

Posted: 13 Sep 2016 07:29 AM PDT

Malaysia amat berbangga kerana tiga atlet negara telah berjaya merangkul pingat emas di dalam Sukan Paralimpik 2016 di Rio. Tahniah Mohamad Ridzuan Mohamad Puzi mencipta sejarah apabila berjaya meraih pingat emas pertama Malaysia dalam acara 100m T36 (celebral palsy) diikuti pingat emas kedua negara diraih Muhammad Ziyad Zolkefli dalam acara lontar peluru F20 (masalah pembelajaran) dan satu lagi pingat emas menerusi Abdul Latif Romly yang menjuarai acara lompat jauh T20 lelaki (masalah pembelajaran).

Namun harapan negara untuk melihat satu lagi kejayaan dicipta di bidang politik masih belum menjadi kenyataan. Harapan berkenaan terletak di tangan Mantan Perdana Menteri Malaysia selama 22 tahun, Tun Dr Mahathir Mohamed. Beliau masih lagi ketinggalan jarak satu tahun daripada pencabar terdekatnya dalam kategori yang dipertandingkan.

Tun Dr Mahathir menjadi Pengerusi Parti Cap Bunga Raya ketika berusia 91 tahun sedangkan Robert Mugabe merupakan pemimpin tertua di dunia dengan menjadi Pengerusi ANC-Patriotic Front pada usia 92 tahun. Kita harapkan Tun Dr Mahathir Mohamed boleh memecahkan rekod Robert Mugabe pada masa depan.

Comments (0)