Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:11 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Kenapa TS Muhyiddin Tidak Berani Menyaman Tengku Sharifuddin?

Posted: 01 Sep 2016 06:45 AM PDT

Hebat Presiden Parti Bunga Raya, TS Muhyiddin Yassin mencabar bekas bos beliau DS Najib Razak menyamannya. TS Muhyiddin dilaporkan berkata DS Najib harus bertindak demikian jika dakwaan dakwaan rasuah melibatkan 1MDB yang dilontarkannya tidak benar. Katanya,
"Saya cabar Najib nafikan perkara ini. Jawab dakwaan ini sendiri. Jangan guna budak suruhan seperti Tengku Saruffuddin dan pihak lain pertahan dan jawab bagi pihak kamu. Jadilah anak jantan. Saya cabar Najib saman saya jika apa yang saya cakap tidak benar."
Sekali baca sememangnya Presiden Parti Bunga Raya ini anak jantan. Dua kali baca, apabila Tengku Sharifuddin memanggilnya tidak boleh dipercayai kerana curang kepada isterinya, kenapa beliau berdiam diri? Kenapa tidak mahu saman Tengku Sharifuddin? Anak jantankah kalau anak seorang ulama mendiamkan diri dipanggil curang dengan isteri?

Nota kaki - Virus Zika yang melanda Malaysia dan Singapura tidak ada kena mengena dengan Nika atau kekasih gelapnya. Harap maklum.

Siapa MO1 Tidak Penting, Yang Penting Adakah MO1 Disaman Oleh DoJ?

Posted: 01 Sep 2016 04:50 AM PDT

Gegak gempita media sosial apabila Malaysiakini kononnya telah memetik kenyataan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Abdul Rahman Dahlan (DARD) bahawa beliau mengakui bahawa Malaysian Official 1 (MO1) adalah Perdana Menteri.

Seperti yang dijelaskan oleh DARD, ramai lagi yang telah dirujuk oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) di dalam kertas siasatan termasuk MO1 tetapi tidak seorangpun yang dinamakan termasuk MO1 sebagai subjek siasatan dan orang yang disaman sivil.

Tun Dr Mahathir telah berjaya memperdaya pengikut-pengikutnya yang bodoh dan baghal dengan tidak menjelaskan mengenai perbezaan di antara siapa yang dinamakan sebagai orang yang dituduh di dalam saman sivil berkenaan dan orang yang dirujuk di dalam siasatan ini sahaja. Ianya ibarat hitam dan putih dan malam dan siang. Puak-puak ProTun bengap, depa mana faham!

Jadi siapapun MO1 tidak penting memandangkan MO1 tidak pernah dinamakan sebagai pihak yang disaman sivil. Juak-juak ProTun dan pembangkang dapat hadam atau tidak ni? Dah habis mudah penjelasan diberikan.

Kenyataan Media DARD adalah seperti di bawah:
STATEMENT ON "MALAYSIAN OFFICIAL 1" BY MINISTER IN THE PRIME MINISTER'S DEPARTMENT DATO' ABDUL RAHMAN DAHLAN
1 September 2016
1. As I told the BBC, it's obvious that the so called "Malaysian Official 1" (MO1) referred to by the U.S. Department of Justice is our Prime Minister.
2. Many others were also referred to by the DoJ. But, critically, none of them including MO1 were named as subjects of the investigation.
3. As any lawyer will confirm, the difference between being named as the subject of a civil lawsuit, and merely being referred to in an investigation, is black and white.
4. Tun Mahathir Mohamad and his new allies in the opposition are deliberately mixing the two up to deceive the Malaysian people.‎ The failed protests their proxies organised asking who MO1 is are irrelevant, as MO1 was not named as the subject of any DoJ civil suit.
5. Meanwhile, after comprehensive investigations by multiple authorities, our Prime Minister has been cleared of any wrongdoing. ‎So the evidence is clear. And Tun Mahathir's smears will fail once again – just as all his attempts to topple Malaysia's democratically elected government have failed miserably. 
Dato' Abdul Rahman Dahlan,
Barisan Nasional Strategic Communications Director,
Minister in the Prime Minister's Department.‎

Comments (0)