Followers

Nuffnang

Cénangau

Posted by Unknown | Posted on 7:58 PTG | Posted in

sumber :-

Cénangau


Jangan baca facebook: Presiden PAS memang BANGANG bab persepsi politik demokrasi

Posted: 08 Sep 2016 07:16 PM PDT

Sedangkan dalam Al-Quran juga ada dalil yang lebih mesra persepsi yang lebih sesuai dengan waqi' Malaysia yang mengamalkan konsep demokrasi berparlimen yang PAS juga terlibat menyertai pilihanraya.

Harakahdaily menyiarkan satu artikel yang bertajuk "Baca Al-Quran, jangan baca facebook" satu celoteh yang ditulis Ust Nasrudin Hassan Ketua Penerangan PAS Pusat.

Dia tulis pengalaman dia bagi taklimat kepada Presiden PAS mengenai sikap dan pandangan awam terhadap PAS khasnya Presiden sendiri yang dia kutip dari facebook, twitter, whatsapp group dan lain-lain media sosial termasuk media konvensional.
Artikel penuh »

#SokongRUU355: Bukan setakat rakyat bawah, Sultan Kelantan pun depa tipu?

Posted: 08 Sep 2016 05:30 AM PDT

Tapi taktau la pulak kalau Kerajaan PAS Kelantan ada bercadang nak naikkan hukuman depa yang bersalah pasai nikah di Siam denda berpuluh ribu ringgit atau perjara berpuluh tahun. Kalau macam tu wakil rakyat PAS pun belum tentu akan sokong pindaan RUU355 tu.

AstroAwani pada Mac 16, 2015  dalam berita bertajuk "Sultan Kelantan sokong pelaksanaan hudud di Kelantan" melaporkan:
Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V hari ini menyatakan sokongan terhadap pelaksanaan hukum hudud di Kelantan.

Perkara tersebut dinyatakan baginda ketika bertitah dalam ucapan sempena Istiadat Pembukaan Penggal Ketiga Dewan Negeri (DUN) Kelantan ke-13. - AstroAwani.
Artikel penuh »

Malang Dr. Mahathir, ROS luluskan parti baru tapi bukan Bersatu

Posted: 07 Sep 2016 09:50 PM PDT

Nama Bersatu tu cukup berbeza kesannya berbanding nama PPBM yang kalau tengok sekali lalu nampak lebih kurang serupa saja macam parti-parti lain macam PBRS, SPDP, PBS, PPM, AMIPF, MIUP, PCM, MMSP, MCC.

Malaysiakini dalam berita bertajuk "Pendaftaran BERSATU diluluskan" melaporkan:
Pendaftar Pertubuhan (ROS) sudah meluluskan permohonan Parti Pribumi Bersatu Malaysia untuk menjad parti politik sah di negara ini.

Bernama melaporkan keputusan penerimaan secara prinsip itu diumumkan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi. - Mkini.
Artikel penuh »

Comments (0)