Followers

Nuffnang

Cénangau

Posted by Unknown | Posted on 7:58 PTG | Posted in

sumber :-

Cénangau


Untuk pastikan pertandingan satu lawan satu PRU14 keputusan ditangan Hj Hadi

Posted: 10 Sep 2016 06:10 PM PDT

Mudah ceritanya, untuk pastikan berlaku pertandingan satu lawan satu atau tidak dalam PRU14 akan datang keputusannya ada ditangan PAS, cuma perlu pilih salah satu dari 3 pilihan.

Sinarharian dalam berita bertajuk "Gesa pertandingan satu lawan satu" melaporkan:
Parti politik pembangkang perlu memastikan berlaku pertandingan satu lawan satu di semua kerusi Dun dan Parlimen sekiranya mahu mewujudkan peralihan kuasa politik di peringkat Pusat dan negeri.

Penolong Setiausaha III Pas Terengganu, Hanafiah Mat berkata, pertandingan melebihi dua penjuru hanya memberi kelebihan kepada BN, sekali gus menggagalkan matlamat untuk kerajaan sedia ada.

Beliau bagaimanapun menyerahkan kepada kepimpinan Pusat untuk menentukan tindakan sesuai bagi memastikan hanya wujud pertandingan satu lawan satu pada PRU14. - Sinarharian.
Artikel penuh »

Aksi Ahmad Said dan Baharom Ghani bukti Umno tak terjejas dengan Bersatu

Posted: 10 Sep 2016 02:31 AM PDT

Kalau macam tu keadaannya aku dok nampak tak ramai pemimpin Umno yang akan keluar Umno dan bersama Dr. Mahathir dan Muhyiddin Yasin dalam parti baru PPBM atau lebih popular dengan nama Bersatu.

AstroAwani dalam berita bertajuk "Saya tidak sertai PPBM, setia bersama UMNO -  Ahmad Said" melaporkan:
Bekas Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said hari ini menyatakan kesetiaannya untuk terus bersama UMNO dan tidak menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM).

Ahmad, 59, yang menyertai UMNO sejak berusia 18 tahun, berkata setakat ini beliau mahu terus berkhidmat untuk UMNO tetapi tidak pasti sampai bila mampu bertahan dan berharap tiada pihak terus mempertikai serta mencabar kesetiaannya kepada parti. - AstroAwani
Artikel penuh »

Comments (0)