Followers

Nuffnang

The Unspinners

Posted by Unknown | Posted on 12:00 PG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Adakah ini usaha Mahathir laga-lagakan sesama 3 tokoh?

Posted: 22 Aug 2016 07:32 PM PDT


Laporaan Mkini dilihat seperti mahu lagakan sesama  tokoh seolah-olah ada khianat antara mereka. Masing-masing tuding jari sesama sendiri dan akhirnya terbarai salah seorang mula saman untuk dedahkan.

Begitu reaksi ugutan Tan Sri Gani Patail ketika Azwanbro buat laporan polis terhadap mereka bertiga-tiga. Ekoran tu, Azwan dilihat cuba timbulkan kontroversi yang akan membesarkan isu ini kembali.

Isu ini dilihat sudah mati dan Mahathir cuba hidupkan kembali.Kenapa mahu hidupkan kembali?

Mengikut blogger he Flying Kick, http://theflyingkick.blogspot.my/2016/08/mahathir-terkantoi-dedah-konspirasi.html, Mahathir tersilap kata lalu "cover line".

Persoalannya yang ditimbulkan sendiri oleh Mahathir ialah, bagaimana dia tahu tindakan yang mahu diambil ke atas Najib oleh ketiga-tiga orang Tan Sri itu? Bagaimana pula dia tahu, konspirasi itu gagal kerana mereka dikhianati? Siapakah lagi yang wujud dalam konspirasi tersebut selain Mahathir dan ketiga-tiga Tan Sri tersebut?

Walhal baik Mahathir mahupun ketiga-tiga Tan Sri tersebut saling menafikan kerjasama antara mereka.Peringkat seterusnya sedang diusahakan oleh Mahathir iaitu dengan melaga-lagakan ketiga-tiga orang Tan Sri tersebut dengan hanya beralasankan 'HEAR SAY' - alasan biasa yang seringkali digunakannya.
Menurut RPK yang diberi liputan oleh Utusan Malaysia, http://www.utusan.com.my/berita/politik/dr-m-sahkan-wujud-konspirasi-singkir-najib-1.373711, Mahathir sahkan konspirasi nak kenakan Najib.
Beliau membuat dakwaan itu selepas Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairul Azwan Harun menjelaskan, tindakan­nya membuat laporan polis ter­hadap tiga bekas pegawai kerajaan di Ibu pejabat Polis Daerah Dang Wangi pada 26 Julai lalu berjaya menggagalkan konspirasi menjatuhkan Perdana Menteri.

Raja Petra menambah, Dr. Mahathir amat kecewa kerana segala cubaannya untuk menyingkirkan Najib menemui kegagalan.

"Beliau sanggup melakukan sabotaj terhadap 1MDB dengan menggagalkan tawaran awam permulaan (IPO) syarikat itu serta memastikan pinjaman yang dipohon 1MDB tidak diluluskan," jelasnya.

Beliau memberitahu, sekiranya isu 1MDB tidak timbul, Dr. Mahathir akan mencari alasan lain bagi mewajarkan tindakannya menjatuhkan Najib.
Azwanbro sudah senyum lebar. Baca di Snapshot2016. http://snapshot2016.blogspot.my/2016/08/azwanbro-sudah-boleh-senyum-lebar.html

Menurut ABITW, http://anotherbrickinwall.blogspot.my/2016/08/jho-loh-and-riza-to-appear-in-court.html, tuduhan salahlaku Jho Loh dan Riza tertulis dalam dokumen DOJ tapi masih ada ruang untuk dengar jawapan mereka.

Manakala salahlaku Najib masih tidak terbukti.

Comments (1)

Peduli apa dgn 3 org ni. Mana intigriti diorang? Senang kira camnilah
Kot mahadir ka najib salah tangkap dan dakwalah
Ada diorang buat????