Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 11:50 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


"PERANG" TERBESAR ABAD INI

Posted: 18 Aug 2016 10:43 PM PDT

   
   
Mari rakyat Malaysia Kita beri sokongan penuh kepada Malaysia !

BANTUAN MENGURANG BEBAN PEMANDU TEKSI

Posted: 18 Aug 2016 08:12 PM PDT


PEMIMPIN CINA PEMBANGKANG TIDAK PATRIOTIK, SUKA CAMPURTANGAN ASING

Posted: 18 Aug 2016 02:03 PM PDT

Hasil carian imej untuk LIM LIP ENG DAP

Di kala kebanyakan negara menentang sekeras-kerasnya campur tangan kuasa asing khususnya dari kalangan kuasa-kuasa besar, pemimpin pembangkang walau bagaimanapun menyuarakan sebaliknya.

Kisah campur tangan asing yang dapat dilihat dalam lipatan sejarah, termasuk di dalam sejarah Malaysia sendiri seakan dilupakan hanya demi kepentingan politik sendiri.
Ahli Parlimen Segambut, Lim Lip Eng antara pemimpin pembangkang yang menyeru rakyat supaya berterima kasih kepada campurtangan asing, merujuk kepada kes sivil yang dibangkitkan oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat dalam isu 1MDB.
Beliau turut mempersoal kegagalan pihak berkuasa tempatan untuk mendakwa dan menghukum mereka yang bersalah.
Persoalanya, apakah yang terhasil daripada siasatan itu? Najib Razak di dalam penjara kah? Atau negara kini berada di dalam keadaan kucar-kacir kah kerana terdapatnya penamaan MO1?
Sebagai seorang ahli politik tindakan beliau ini, dilihat bukan sahaja mengundang marah, khususnya kalangan mereka yang tidak menyukai dan merestui campur tangan asing di dalam urusan negara, malah kini Lim Lip Eng boleh dilihat sebagai pengkhianat kerana merestui, selain mengagung-agungkan hakikat bahawa campur tangan asing itu merupakan suatu keperluan untuk menyelesaikan isu yang sering diulang-ulang siarannya.
Lihatlah lipatan sejarah. Lihatlah keadaan dunia kini.
Kesan campurtangan asing tidak akan ada pengakhiran yang baik. Iraq, Iran, Palestine, Afghanistan, Semenanjung Korea, Vietnam hanyalah beberapa contoh bagaimana campur tangan asing tidak perlu dialu-alukan walau dalam apa jua situasi.

Comments (0)