Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 12:21 PG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PAKATAN HARAPAN DIBUBARKAN ?

Posted: 20 Aug 2016 05:08 PM PDT

abe1

abe
abe2
tb
tb1
Konflik dalaman Pakatan Harapan di antara PKR dan PAN dikatakan semakin memuncak apabila ketua cybertrooper PAN, Abe Awang Malaya secara terbuka mengkritik Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.
Abe Awang Malaya sebelum ini dilihat mensasarkan kritikan kepada Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin yang dilabelkannya sebagai pemusnah Pakatan Harapan (PH), namun terbaharu ketua cybertrooper PAN itu menukar sasarannya dengan menyerang Presiden PKR pula.
"Bukan setakat lemah, bahkan Dato' Seri Wan Azizah terlalu lemah…. Itu saja puncanya.
"Masalah dalaman PKR pun Kak Wan gagal menanganinya dengan baik, inikan pula nak selesaikan masalah Pakatan Harapan," kritik Abe Awang Malaya dalam Facebook hari ini.
ketua cybertrooper PAN turut mendedahkan kejadian di sebalik tabir berkenaan Mesyuarat Majlis Pimpinan PH yang diwakili tiga parti, DAP, PKR dan PAN.
"Saya pernah bagitahu Abang Mat (Mohamad Sabu), Presiden Amanah…. Saya katakan kepada Abang Mat secara berdepan, panggil satu mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan, ambil satu ketetapan, kemudian keluarkan suatu resolusi yang diisytiharkan secara terbuka bahawa musuh Pakatan Harapan ialan Barisan Nasional dan PAS….
"Mana-mana pihak yang didapati menjalinkan hubungan dengan BN dan PAS sama ada secara terbuka atau di dalam gelap, tindakan tegas akan diambil.
"Abang Mat jawab : "Resolusi apa, Majlis Presiden nak buat meeting pun tak boleh….! Panggil meeting, depa tak mai (datang)…. dua kali yang terakhir, sebelum Pilihanraya Sarawak, isu pertindihan kerusi, kita panggil meeting depa (PKR) tak mai…. sebelum penamaan calon Sungai Besar dan Kuala Kangsar, kita nak meeting, PKR tak mau……!," dedahnya.
Pada Selasa, AIDCNews mendedahkan terdapat krisis dalaman di antara PAN dan PKR khususnya di Selangor yang dapat dikesan melalui serangan terbuka blogger pro PAN, Abdul Rahman Abdul Talib terhadap PKR.

Comments (0)