Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:00 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


BERSATU ... Dalam Bahasa Sastera Bermaksud Melakukan Hubungan Intim

Posted: 09 Aug 2016 02:50 AM PDT


Mantan Timbalan Perdana Menteri, TS Muhyiddin Yassin akan mendaftarkan parti politik baharu, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) hari ini. Nama BERSATU bukan satu nama baru. Di dalam Wikipedia BERSATU merujuk kepada Majlis Permesyuaratan Rakyat Melayu Patani. Kalau rajin membaca karya sastera, BERSATU bermakna melakukan hubungan intim.

Tun Dr Mahathir bagaimanapun tidak dapat hadir pada sesi pendaftaran hari ini kerana difahamkan beliau sedang menerima rawatan di Institut Jantung Negara (IJN) Kuala Lumpur. Mungkin bateri jantung lemah kot? Atau mungkinkah TunDr Mahathir terkejut TS Muhyiddin menjadi Presiden dan bukan anaknya, BoBoiBoy. 

Selain TS Muhyiddin dan Dr Mahathir, kumpulan ahli pertama parti itu adalah DS Mukhriz Mahathir, pemidato terhebat di seluruh alam semesta, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dan wanita UMNO Langkawi, Anina Saadudin.

CTS tabik spring dengan kesungguhan Tun Dr Mahathir dan TS Muhyiddin menubuhkan parti baru untuk melawan UMNO (baca DS Najib Tun Razak). Kita mengharapkan di dalam Pilihan Raya Umum ke 14, sama ada Tun Dr Mahathir, TS Muhyiddin atau DS Mukriz sendiri ada keberanian untuk bertanding di Parlimen Pekan menentang DS Najib Tun Razak.

Nota kaki: 

1. Wanita / Puteri parti BERSATU dimestikan keturunan Hobbit kah?

2. Apa fungsi Pengerusi? Ketua Umum macam PKR atau Boss Presiden?

3. Kenapa anak Pengerusi tiada dalam carta organisasi parti? Tak patut betul.

Kempen #TangkapMO1 Cari Publisiti Murahan

Posted: 08 Aug 2016 11:28 PM PDT

Penganjur BERSIH mungkin tahu perhimpunan ini pastinya tidak akan mendapat sambutan daripada orang ramai. Oleh itu, beberapa ekor anak muda dipergunakan untuk menganjurkan himpunan yang dinamakan #TangkapMO1 pada 27 Ogos ini.

Penganjur BERSIH akan menggunakan perhimpunan ini sebagai penanda aras untuk mengadakan BERSIH 5.0 di mana tempat dan tarikh sehingga kini penganjur masih kecut perut untuk mengumumkannya. Sekiranya perhimpunan ini gagal, penganjur BERSIH masih ada masa untuk menangguhkan perhimpunan BERSIH 5.0.

Mereka di dalam gambar-gambar di bawah adalah anak-anak muda yang keliru. Mereka mahu bangkit bersuara terhadap kes Malaysia Official 1 yang dibawa oleh kuasa asing dan dicanang oleh DAP. Bagaimanapun, mereka berdiam diri dan seolah mempertahankan kes Penang Official 1 yang terang-terangan telah didakwa dalam dua tuduhan rasuah dan dudakwa di bawah Kanun Keseksaan. Bangang?

Dr Mahathir "Obsessed Over Control", Kata DS @NajibRazak

Posted: 08 Aug 2016 09:41 PM PDT


Elok-elok memegang jawatan sebagai Perdana Menteri selama 22 tahun dan tiada siapa yang mencabar beliau, Tun Dr Mahathir secara tiba-tiba meletakka jawatan di dalam Persidangan Agong UMNO, "... dah lama dah ... huwaaa". Apabila telah meletakkan jawatan, beliau juga telah menolak jawatan Menteri Kanan kerana semua tahu selepas 22 tahun memegang jawatan tertinggi negara, mustahil beliau dapat melupakan begitu sahaja. 


Apabila sudah meletakkan jawatan, Tun Dr Mahathir masih lagi "obsess" untuk mengawal Perdana Menteri selepas beliau iaitu Tun Abdullah Ahmad Badawi dan DS Najib Tun Razak. Sepatutnya Tun Dr Mahathir menyusun langkah seperti Mantan Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew yang menyusun langkah menjadi Menteri Mentor selepas Menjadi Perdana Menteri. 

Inilah yang dimaksudkan oleh Tunku Abdul Rahman dalam biografi K. Das "Kenangan Tunku", perbezaan di antara Mahathir dan Lee Kuan Yew. Kata Tunku, Lee Kuan Yew mengatur langkah politiknya dalam satu 'landasan lurus', manakala Mahathir langkahnya 'berselerak'. 

Cuma tindakan Tun Dr Mahathir untuk mewujudkan parti bumiputera baru, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) bagi menyaingi UMNO nampak seperti tidak berkesan dan terlambat. Ditambah pula, parti barunya kini menjadi parti bekas-bekas atau sampah-sampah yang dilonggokkan. Langsung tidak menarik dan tiada faktor wow ikut definasi golongan muda. Lihat wawancara DS Najib Razak dengan wartawan Indonesia seperti di bawah.

Sarawak Report Mengaku Membuat Laporan Yang Tidak Benar

Posted: 08 Aug 2016 07:29 PM PDT


Kitab muktabar yang menjadi rujukan penganut macai ProTun dan minions pembangkang, Sarawak Report, telah membuat pengakuan bahawa satu laporan yang dibuatnya sebelun ini iaitu Perdana Menteri telah menyalurkan dana sebanyak RM90 juta kepada parti PAS adalah bohong. Ianya ditulis semata-mata bersifat "widespread suspicion" dan tiada bukti yang jelas. Laporan Malaysiakini menyebut:
Sarawak Report editor Clare Rewcastle-Brown has clarified that the claim that Prime Minister Najib Abdul Razak had wooed PAS with RM90 million was merely a "widespread suspicion". This is after PAS deputy president Tuan Ibrahim Tuan Man earlier today cried foul over the allegation, which was published in a commentary on Sarawak Report last Saturday. However, Brown said she reported the suspicion as such on her website, and insisted that such allegations had indeed been widespread.
Apabila ditekankan hendak disaman fitnah, Editor Sarawak Report telah mengeluarkan kenyataan segala pertuduhan mengenai PAS menerima RM90 juta dari DS Najib Razak adalah syak wasangka semata-mata tanpa ada bukti atau dokumen yang hendak disandarkan. Adakah kitab muktabar Sarawak Report layak menjadi sumber rujukan minions pembangkang dan macai ProTun? Artikel kontroversi berkenaan telahpun dipadam.

Comments (0)