Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:26 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Isteri Lee Hsien Loong Memakai Beg Tangan RM45 Jadi Viral, So?

Posted: 04 Aug 2016 05:03 AM PDTBerbondong-bondong page dan blog pembangkang dan minion ProTun menyiarkan berita Ho Ching, isteri Perdana Menteri Singapura, Lee Hsien Loong, memilih untuk menggunakan tas tangan berharga S$14.80 (RM44.60)  ketika menemani suaminya membuat kunjungan ke White House pada 2 Ogos lalu. Tas tangan clutch itu mempunyai reka bentuk ringkas, berwarna biru gelap dengan corak dinosaur. 

Mungkin tujuan cerita ini diperbesarkan adalah untuk menunjukkan betapa zuhudnya isteri Perdana Menteri Singapura seperti mana zuhudnya Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng tinggal di bangalow yang tiada kolam renang.

Bila isteri Perdana Menteri Singapura memakai beg tangan berharga RM44, maka riuh rendahlah minions ProTun dan macai pembangkang membandingkan dengan DSP Rosmah Mansur. Bagi ProTun dan macai pembangkang mereka mungkin tidak tahu bahawa isteri Perdana Menteri Singapura merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Temasek Holding (jika di Malaysia sama taraf dengan Khazanah Nasional).

Di bawah pimpinannya, Temasek rugi besar sebanyak dua kali. Kali pertama iaitu pada tahun 2009, rugi sebanyak USD40 bilion atau RM160 bilion. Kali kedua, pada tahun 2015, rugi sebanyak SGD24 bilion atau RM72.3 bilion. Baca State Times Review, di sini.

Bayangkan kalau ini berlaku kepada DSP Rosmah Mansur, yang dilantik sebagai CEO Khazanah Nasional dan rugi sebanyak tu, tak tahu la apa reaksi rakyat Malaysia pulak. Mungkin kiamat Malaysia agaknya.

Macai pembangkang dan minions ProTun mungkin belum melihat video di bawah di mana Presiden Amerika Syarikat tersalah sebut nama Perdana Menteri Singapura sebagai Lee Kuan Yew. Lihatlah wajah dan bibir Perdana Menteri Singapura itu. Seperti kata iklan Mastercard, priceless!

Pengurusan Pemberian BR1M Kepada Rakyat Diiktiraf Sehingga Ke Britain

Posted: 03 Aug 2016 09:07 PM PDT


Pakar Ekonomi Britain telah mengakui bahawa pengurusan ekonomi negara sejak tahun 2009 dengan pemberian Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) adalah berjaya. Baca The Guardian, di sini. Dalam surat kepada Guardian, 35 ahli ekonomi menyatakan bahawa menyediakan wang secara langsung kepada isi rumah akan menjadi dasar yang paling berkesan untuk meningkatkan pertumbuhan ekonomi.

Pemberian BR1M bukan setakat memanafaatkan penyokong-penyokong Kerajaan, malah pembangkang dan pihak-pihak yang mahu menjatuhkan Kerajaan pimpinan DS Najib Tun Razak turut mendapat tempias daripada limpahan rezeki ini. Contohnya adalah seperti "Puan" Ratu Naga.


Ini alasan "Puan" Ratu Naga kenapa beliau ambil BR1M.


Orang yang layak menerima BR1M RM400 setahun adalah mereka yang BUJANG dan berpendapatan kasar RM2,000 sebulan. Agak-agaknya berapakah pendapatan bulanan bagi seorang PERUNDING PEMBINAAN seperti "Puan" Ratu Naga? Mungkinkah "Puan" Ratu Naga membuat laporan palsu kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) untuk mendapatkan BR1M?


Kedua, bagaimanalah Mantan Perdana Menteri boleh mengatakan BR1M sebagai rasuah? Kita fahamlah BR1M yang sedikit untuk majoriti Rakyat tidak dapat dibandingkan dengan jutaan kemewahan yang dimiliki oleh keluarganya.

Comments (0)