Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:57 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Pemimpin PAN Dan Parti Bunga Raya Bingai Sejarah Rupanya

Posted: 31 Aug 2016 01:50 AM PDT

Di dalam masyarakat Malaysia menyambut kemerdekaan membebaskan diri dari penjajahan Inggeris selama 59 tahun, ada juga pemimpin parti Melayu yang buta sejarah.

Yang seorang tua bangka yang cuba menaikkan tokoh komunis Mat Indera sebagai pejuang kemerdekaan sebelum ini dan seorang lagi hanyalah seorang budak hingusan mengikut takrifan Menteri Perlancongan, DS Nazri Aziz.

Buat Mat Sabu, Presiden parti PAN, cubaannya untuk mengaitkan 31 Ogos sebagai Hari UMNO adalah amat jahat. Jelas terpahat di dalam sejarah 31 Ogos adalah hari kemerdekaan negara. Hari lahir UMNO adalah pada 11 Mei.

Buat Syed Saddiq Palladium & Co., cubaan beliau untuk menaiktarafkan Hari Malaysia 16 September tidak salah. Cuma jangan lupa tarikh kemerdekaan negara 31 Ogos. 

Amerika Syarikat mendapat kemerdekaan pada 4 Julai 1778. Ketika itu Amerika Syarikat hanya ada 13 negeri sahaja. Adakah Amerika Syarikat perlu menukar tarikh kemerdekaan mereka atas sebab negeri negeri lain yang menyertai Amerika Syarikat selepas tarikh 4 Julai itu mempunyai tarikh kemerdekaan yang berlainan? 

Perumpamaan untuk budak hingusan Syed Saddiq Palladium adalah seperti berikut. Anda lahir pada 31 Ogos, anda berkahwin 3 serentak pada 16 September, apakah tarikh lahir sebenar anda (real birthday)? Adakah tarikh lahir anda (real birthday) anda akan berubah? Ditakdirkan dua tahun selepas berkahwin 3, anda bercerai dengan salah seorang isteri, adakah tarikh lahir anda (real birthday) akan juga turut berubah?

Kenapa Rejim DAP Penang Permainkan Agama Di Badan Patung Beruang?

Posted: 30 Aug 2016 09:51 PM PDT

Apakah tujuan rejim DAP Pulau Pinang meletakkan sebuah patung beruang di Padang Kota bersempena Hari Kebangsaan di mana pada badan patung tersebut tertera Hadis Rasullah SAW dan beberapa tulisan Agama lain. 

Apakah tujuan meletakkan naratif-naratif agama itu termasuk Hadis berkenaan berniat hendak menjadikan patung tu patung pemujaan universal atau apa?

Hadis tersebut berbunyi "La yu'minu ahadukum hatta yuhibbu li akhihi ma yuhibbu li nafsihi" yang bermaksud, "Tak beriman seseorang daripada kamu, sehingga dia menyayang saudaranya lebih daripada dirinya sendiri."

Masalahnya Hadis tersebut diletakkan di bontot kiri beruang. Kurang ajar!

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan, Merdeka Dari Rejim DAP Penang

Posted: 30 Aug 2016 04:46 PM PDT

Di saat Rakyat Malaysia umumnya dan Rakyat Pulau Pinang khasnya menyambut malam kemerdekaan di Padang Kota semalam, Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng telah mengarahkan penguatkuasa Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MBPPl untuk menyaman kereta yangparking di kawasan berkenan.

Pulau Pinang merupakan satu-satunya negeri yang mengenakan caj parking sehingga jam 12 malam 7 hari seminggu tanpa belas kasihan, terutama di tempat-tempat tang menjadi tumpuan orang ramai.  Penjajahan rejim DAP di Pulau Pinang perlu dihapuskan, demi membebaskan rakyat dari kapitalis yg merompak wang rakyat secara terbuka.

Comments (0)