Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:09 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


3 Ekor Pokemon Dikenalpasti Dalam #TangkapMO1

Posted: 27 Aug 2016 12:11 AM PDT


Ada Tian Chua, ada Marina Chin Abdullah dan ada Hishamuddin Rais di sini. 

Setakat pukul 4.00 petang, inilah pula pemandangan dari udara yang diperolehi menggunakan 'drone' bagi menunjukkan bahawa himpunan ini gagal.

Laporan Pencarian #TangkapMO1 Di Dataran Merdeka

Posted: 26 Aug 2016 11:50 PM PDT

Setakat jam 2.45 petang, kehadiran pendemo-pendemo jalanan yang dikatakan di kalangan pelajar-pelajar Universiti dalam misi untuk mencari dan menangkap Maria Ozawa 1 (MO1) masih kelihatan gagal. Kehadiran amat mengecewakan. Dianggarkan dalam sekitar 500-600 sahaja dan yang pasti tidak melebihi 1,000 orang.

Pencarian #TangkapMO1 Bermula

Posted: 26 Aug 2016 11:08 PM PDT

Pencarian juak-juak pembangkang untuk mencari dan Tangkap Maria Ozawa 1 (MO1) bermula.


1.45 PM: Suasana di sekitar Jalan Tuanku Abdul Rahman dan Datatan Merdeka masih terkawal. Tiada tanda-tanda himpunan besar pada hari ini akan berlaku.


Situasi di depan Sogo, Jalan Tuanku Abdul Rahman. Muda-muda kan pelajar Universiti sekarang. Ada yang boroi.

Gara-Gara Himpunan Bodoh #TangkapMO1 Raptai Hari Kebangsaan Dibatalkan

Posted: 26 Aug 2016 09:04 PM PDT

Di Dataran Merdeka sejak pagi tadi sedang berlangsung raptai sambutan Hari Kebangsaan. Disebabkan informasi dari pihak keselamatan menyatakan terdapat ancaman keselamatan akibat daripada Himpunan Tangkap MO1, maka raptai berkenaan terpaksa dihentikan separuh jalan.

Mengikut jadual, sepatutnya pada pukul 11.30 pagi, pelajar-pelajar yang menyertai raptai berkenaan dikehendaki masuk arena untuk sambung latihan. Walau bagaimanapun, 5 minit selepas itu pihak polis mengarahkan agar bersurai.

Malah bas pelajar yang biasanya mengambil dan menurunkan pelajar di depan Dataran juga sudah tidak dibenarkan masuk. Bas hanya dibenarkan menunggu berhampiran bangunan DBKL sahaja. Kesian pelajar-pelajar yang menyertai raptai yang terpaksa berjalan agak jauh bersama peralatan yang berat.

Comments (0)