Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:56 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Pecat Ainina Saadudin!! Kempen Ally Mukhriz Sebagai Ketua Wanita Pribumi

Posted: 15 Aug 2016 11:31 PM PDTDaripada melantik Anina Saadudin memegang jawatan Ketua Wanita di dalam parti Pribumi, kami di CTS merasakan jawatan berkenaan sesuai dipegang oleh Ally Mukhriz Mahathir. Perwatakan Ainina Saadudin ala-ala Mak Datin dan ketinggian beliau setinggi pelakon Hobbit tidak sesuai untuk beliau memegang jawatan berkenaan. Adalah ditakuti apabila Ainina Saadudin sudah memegang jawatan ini nanti, lama kelamaan beliau akan menjadi lebih obes dan boros. 

Lihatlah anak Mantan Menteri Besar Kedah seperti di atas. Beliau ada ciri-ciri pemimpin yang zuhud dan dekat dekat dengan Rakyat marhaen. Mana ada lagi anak pemimpin Malaysia yang sanggup berpakaian seperti orang susah iaitu seluar koyak rabak dan baju tak cukup kain sampai ke bahu? 

Inilah ciri-ciri pemimpin yang diperlukan oleh Rakyat Malaysia yang wajib diperkenalkan oleh parti Pribumi. Inilah bukti Ally Mukhriz mendalami detik hati rakyat yang susah dibebani dengan cukai GST. Walaupun nampak selekeh, Ally Mukhriz tidak kesah dengan semua itu.

Lagipun Ally Mukhriz adalah cucu kepada Tun Dr Mahathir. Lihatlah gambar di bawah yang diambil dari Hotel Atlantis The Palm, Dubai. Inilah keluarga yang sepatutnya menjadi contoh keluarga di Malaysia. Keluarga ini sangat sayangkan haiwan terutamanya ikan lumba-lumba. Sememangnya amat layak bagi Ally Mahathir untuk mengantikan Anina Saadudin.

Seperti kata Donald Trump dalam siri The Appreantice, "Anina Saadudin, you are fired!"Pembatalan Kawal Selia Syarat Untuk Pemandu Teksi Harus Disambut Baik - Liow Tiong Lai

Posted: 14 Aug 2016 11:00 PM PDT

Menteri Pengangkutan DS Liow Tiong Lai menyarankan agar pengusaha teksi menyambut baik saranan pembatalan kawal selia syarat untuk pemandu teksi oleh Kementerian Pengangkutan bagi memastikan mereka dapat bersaing dengan teksi Uber dan GrabCar.

DS Liow berkata penyahkawalseliaan peraturan yang akan dilakukan oleh Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) itu sudah pastinya akan membolehkan mereka bersaing dengan perkhidmatan berteknologi baharu itu.

Jelasnya sudah tentulah pengusaha teksi akan mendapat faedah dengan cadangan tersebut berikutan peraturan tambahan akan dikenakan kepada pemandu Uber dan GrabCar yang pasti akan menyelaraskan platfom yang sama bagi perkhidmatan teksi. Terdapat kira-kira 77,000 pemandu teksi berdaftar di negara setakat ini.

Beliau menambah sudah sampai masanya pemandu teksi menjadi lebih berdaya saing dan fleksibel selepas Kabinet meluluskan operasi GrabCar Dan Uber secara sah di negara ini. Menurut DS Liow pengusaha teksi tidak boleh memberhentikan operasi hanya kerana mereka perlu bersaing dengan Uber dan GrabCar. Ini kerana teknologi dan aplikasi sentiasa berkembang,

DS Liow berkata SPAD akan memaklumkan mengenai peraturan penyelarasan perkhidmatan pemandu teksi dan GrabCar dalam masa terdekat. DS Liow juga menambah Kementerian Pengangkutan tidak mempunyai sebarang halangan mengenai langkah Kementerian Kewangan untuk mengkaji mekanisme percukaian terhadap perkhidmatan Uber dan GrabCar. 

Bagi pihak Kementerian Pengangkutan DS Liow berkata kementeriannya akan mengkaji sistem cukai sedia ada untuk melihat sama ada perlu atau tidak pengendali Uber dan GrabCar membayar cukai kepada kerajaan.

Comments (0)