Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:11 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Lambang Parti Bersatu Diciplak Dari Logo Klinik Botox?

Posted: 09 Aug 2016 07:51 PM PDT


Ini adalah lambang parti yang baru dikemukakan kepada Pendaftar Pertubuhan untuk penubuhan sebuah parti baru yang dikenali sebagai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang mahu dikenali sebagai BERSATU.


Ini pula adalah lambang yang hampir sama iaitu lambang atau logo sebuah klinik "non-surgical aesthetic procedures and advanced laser treatments" ini.Adakah logo parti Bersatu yang kononnya diambil dari lambang bunga raya ini diciplak daripada logo klinik yang menyediakan perkhidmatan Botox? Umum mengetahui Datuk Padukang Khairuddin adalah orang yang bertungkus lumus untuk merealisasikan penubuhan parti ini sebelum ini. Umum mengetahui bahawa beliau juga mungkin kecewa tidak diberi jawatan penting di dalam parti sehingga mengumumkan tidak akan menyertai parti berkenaan. Umum juga mengetahui muka Datuk Padukang juga tegang seolah-olah diberi suntikan Botox. Adakah lambang parti BERSATU dan klinik yang menyediakan perkhidmatan Botox ini satu kebetulan? Kebetulan? Tonton video di bawah:


Rakan Facebook, Bicara Kelantan mempunyai penemuan menarik seperti di bawah:
Tahukah anda nama asal bagi Pasaraya The STORE ialah Pasaraya BERSATU. Nama ini diubah selepas Ahli Lembaga Pengarah mendapati nama BERSATU sudah tidak relevan dengan peredaran zaman. Dan tahukah anda Parti BERSATU ditubuhkan sebagai STORE kepada bekas-bekas pemimpin yang sudah bersara tetapi bernafsu besar dan tidak sedar yang mereka sudah tidak relevan dengan zaman.
Parti baru The STORE menghimpunkan pemimpin-pemimpin yang sudah menapous, kecewa dan kena pecat yang mempunyai nafsu besar untuk kembali berkuasa. Nampak sama tapi tidak serupa. Sekarang kita nak panggil parti BERSATU sebagai apa? Parti Botox atau Parti The STORE?


Dan tidak mungkin sama sekali logo parti BERSATU aka The Store aka Parti Botox mengambil idea logo NGO di bawah kan?

Comments (0)