Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:24 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Netizen Minta Maaf Burukkan DS Rosmah Dan Tuanku Sultan Pahang @PDRMsia

Posted: 01 Aug 2016 02:38 AM PDT


Ikut hati mati, ikut rasa binasa. Begitulah nasib seorang netizen yang mengikut nafsu di atas keceluparan memburukkan Perdana Menteri dan isteri serta Tuanku Sultan Pahang. Ini berikutan fitnah gambar-gambar DS Rosmah Mansor dan Tuanku Sultan Pahang yang menjadi viral semalam, lihat di sini.

Pada mulanya si isteri cuba untuk membuat skrip yang biasa digunakan oleh kebanyakan orang apabila 'kantoi' ditangkap kerana memfitnah, dengan mengatakan akaun diceroboh dan sebagainya. 


Namun, posting terbaru hari ini daripada akaun si isteri mengesahkan tindakan si pelaku. Cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar. Semoga episod ini menjadi panduan buat semua agar tidak mudah melatah apabila menerima fitnah di media sosial.


Satu laporan Polis telah dibuat oleh UMNO Bahagian Pekan sebentar tadi di Balai Polis Pekan tentang posting yang cuba menjatuhkan maruah Perdana Menteri dan isteri serta memcemar nama baik Tuanku Sultan Pahang. Buat pihak-pihak yang ghairah menyebarkan foo-foto fitnah berkenaan seperti Johor Bangkit, Suara Rakyat, Otai Bersih dan Ratu Naga, anda mungkin akan mendapat panggilan Rumah Terbuka Hari Raya dari balai polis yang berdekatan.Comments (0)