Followers

Nuffnang

Cénangau

Posted by Unknown | Posted on 8:01 PTG | Posted in

sumber :-

Cénangau


Najib mungkin adakan PRU dalam masa terdekat - Musa Hitam

Posted: 10 Aug 2016 07:40 AM PDT

Kalau PRU dibuat dalam masa terdekat peluang semakin baik untuk Umno BN bukan saja rampas balik Selangor tapi Umno juga berpeluang besar untuk rampas balik Kelantan yang terlepas ke PAS sejak pilihanraya tahun 1999.

AstroAwani dalam berita bertajuk ""Pilihan raya umum mungkin diadakan dalam masa terdekat" - Musa Hitam" melaporkan:
Bekas Timbalan Perdana Menteri, Tun Musa Hitam menjangkakan Barisan Nasional (BN) akan mengadakan pilihan raya umum dalam masa terdekat.

Katanya, jangkaan itu berasaskan kepada kedudukan BN yang dilihat mahu terus memperkukuhkan kedudukan dalam mengharungi perubahan landskap politik semasa.

"Saya rasa, Barisan Nasional akan mengadakan pilihan raya umum dalam masa terdekat. Jangan tanya saya bila, itu kamu kena tafsir sendiri," ujarnya ketika ditanya selepas pelancaran buku berjudul 'Frankly Speaking' hasil tulisan beliau di sini hari ini. - AstroAwani.
Artikel penuh »

Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) : Kalau bukan ahli Umno Muhyiddin nak harap siapa sokong?

Posted: 10 Aug 2016 12:35 AM PDT

Kalau betul bercita-cita untuk kalahkan Umno BN, macam mana cara sekali pun Muhyiddin kena dapatkan seramai mungkin aktivis Umno terutama sekali diperingkat cawangan dan akarumbi untuk bersama sebagai penggerak parti.

Kredit image: Facebook
Sinarharian dalam berita  bertajuk "'Saya tak harap sokongan ahli  Umno'" melaporkan:
Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak mengharapkan sokongan ahli Umno terhadap parti baharu yang bakal diterajuinya iaitu Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) .

Beliau yang juga bekas Timbalan Presiden Umno bagaimanapun berkata, Bersatu sedia membuka ruang kepada ahli Umno yang kecewa dengan kepimpinan parti itu. - Sinarharian.
Artikel penuh »

Comments (0)