Followers

Nuffnang

ALHUSSEYN

Posted by Unknown | Posted on 4:36 PTG | Posted in

sumber :-

ALHUSSEYN


Akibat suruh DS Nizar sertai DAP ...

Posted: 20 Aug 2016 10:37 PM PDT


  Kes saman DS Mohammad Nizar Jamaluddin yang difailkan keatas Pesuruhjaya PAS Perak, Razman Zakaria bertarikh 14 Ogos 2015 sepatutnya didengar pada pagi 19 Ogos yang baru lalu, tetapi telah ditunda ke suatu tarikh yang belum dapat dipastikan lagi.

  Menurut sumber, ini adalah ekoran permintaan dari pihak dependan yang minta kes tersebut ditangguhkan.

  Langkah tersebut adalah dipercayai kerana pihak defendan sedang berusaha untuk mendapatkan persetujuan dari plaintif agar dapat menyelesaikan kes tersebut di luar mahkamah.

 Dan ketika bersembang-sembang dengan Nizar sewaktu menziarahi jenazah Allahyarham Abdul Razak pagi kelmarin, Nizar memberitahu saya, "Saman tetap saman, saya dah bagi dia peluang 14 hari dulu untuk minta maaf, tapi dia tak pedulikan!"

  Menurut Nizar, Razman telah mengeluarkan kata-kata "PAS mendokong Melayu, Islam dan Sultan tetapi Nizar telah memandang enteng dan kekal komited dengan perjuangan DAP sebagai parti yang mendokong pendekatan negara sekular."

  Razman juga didakwa mengatakan bahawa, "Daripada mencemarkan imej parti adalah lebih baik beliau (Nizar) menyertai DAP. Kita tidak mahu dalam PAS dipenuhi oleh individu yang bersifat oportunis dan membelakangkan perjuangan parti."

   Sebelum ini, Razman selaku Pesuruhjaya Pas Perak dilihat cuba melibatkan parti Pas dalam kemelut kes samannya ini.
 
  Nizar yang ketika itu masih seorang ahli Pas telah diarahkan oleh Setiausaha Badan Perhubungan PAS Perak melalui sepucuk surat dengan tajuk : Pertemuan Bersemuka Hati Ke Hati Isu Saman Ke Atas Pesuruhjaya Pas Negeri Perak RM3 Juta.

  Surat tersebut meminta Nizar hadir ke pejabat perhubungan Pas Negeri Perak untuk mengadakan perbincangan berkaitan kes saman tersebut pada 9 September, 2015 jam 3.00 petang.

 Nizar tidak melayan kehendak Razman melalui Setiausaha perhubungan itu dan tidak hadir dalam perjumpaan 'dari hati ke hati' yang diminta oleh Badan Perhubungan PAS Perak.

"Saman tetap saman, ana tak pergi pun!" Kata Nizar. Baca  di sini.

Kenapa Polis tangkap pelajar yang mahukan MO1 ditangkaplah?

Posted: 20 Aug 2016 06:59 PM PDT

Tiga Mahasiswa ditangkap di UITM Seri Iskandar ketika membuat
 flashmob #TangkapMO1 
Ini kerja gila! Rakyat mahukan polis bertindak keatas MO1 yang menyonglap wang rakyat beratus juta ringgit, memalukan negara di mata dunia, tapi orang lain pula yang ditangkap!

Tiga aktivis pelajar yang cuba mempromosi perhimpunan #TangkapMO1 di kampus UiTM cawangan Seri Iskandar di Ipoh, Perak telah ditahan oleh polis.

 Mereka ialah Muhammad Luqman Nul Hakim Zul Razali, Luqman Hakim dan Ashraff Nazrin.

 Ketika dihubungi, aktivis pelajar Anis Syafiqah yang menghadirkan diri di lokasi tahanan memberitahu Malaysiakini, ketiga-tiganya ditahan selepas cuba memasuki kawasan kampus.

Rafizi Ramli mengecam penangkapan tiga pelajar berkenaan yang turut mewakili Persatuan Mahasiswa Islam UM dan Kesatuan Mahasiswa.

 "Chang Lih Kang (ADUN Teja yang juga Setiausaha AMK Malaysia) dan Tan Kar Hing (ADUN Simpang Pulai dan Naib Ketua AMK Malaysia) dalam perjalanan ke Seri Iskandar untuk membantu.

 "Saya sendiri kebetulan akan berada di Seri Iskandar esok dan sekiranya mereka masih belum dibebaskan, saya akan cuba untuk berjumpa dan berurusan dengan pegawai yang terlibat," kata Rafizi dalam kenyataannya.

Komen pembaca:

Ewan Sn · Bekerja di Strawberry Cards
Pemimpin UMNO suruh ketua polis..ketua polis suruh polis bawahan...maka ditangkaplah anak-anak muda tersebut. Makanya jangan salahkan polis, polis hanya menjalankan arahan. Ayuh tangkap, tangkap dan tangkaplah lagi!! Jangan pikir tangkapan bodoh seperti itu akan menggerunkan lagi rakyat untuk melawan penguasa yang rasuah perompak penyamun harta negara. Mereka yang bertindak, bersuara dan melawan penguasa perompak penyamun wang negara adalah mereka yang lebih sayangkan negara. Tapi sekarang pemimpin yang rasuah, yang songlap harta rakyat disanjung dipuja diangkat sebagai pemimpin agong sebaliknya mereka yang bersuara lantang di siasat, di tekan, ditangkap dan dipenjara!! Kamu ingat kamu siapa? Tunggu sahaja saat dimana rakyat bangkit menghumban kamu ke longkang hina...

Apapun jangan takut atau gerun dgn tangkapan bodoh seperti ini kerana sejarah perundangan negara lebih memihak kepada mereka. Hampir semua tangkapan bodoh seperti ini oleh polis atas arahan pimpinan UMNO telah menang saman dan pihak polis diarahkan membayar puluhan juta menggunakan duit rakyat sebagai gantirugi kepada mereka yang ditangkap secara bodoh seperti ini..

Selamat menyambut kemerdekaan buat semua rakyat dan pemimpin yang baik..sayangi negara, peliharalah negara. Pilihla pemimpin yang baik dan humbankan pemimpin yang korup..merdeka...merdeka..
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151115551237211&set=a.89843112210.81579.796362210&type=1&theater
 
Nordin Kcd : Kita jangan memandang rendah terhadap pemikiran dan pendapat generasi muda hari ini. Walau pun generasi hari ini tidak lagi menikmati kebebasan bersuara seperti mana generasi sebelum AUKU diperkenalkan dulu, namun pendedahan maklumat di alam maya mampu membuka minda mereka untuk melihat sesuatu itu dengan lebih objektif berbanding generasi sebelumnya.

Sukari Fdm · Johor Bahru : Sapo MO1 tu, penjenayah ke atau orang berbudi pekerti?....Kalau penjenayah tidak dibenarkan menangkapnya, maka kita sokong penjenayah..tapi pelajar tak patut panjat pangar UiTM tu, sebab itu dikira menceroboh

Nordin Kcd Sukari Fdm :  - Dosa kesalahan panjat pagar itu sudah tentu tidak setanding dengan dosa Penyangak yang kebas duit berbilion-belion ringgit hingga mendorong anak muda ini protes dengan memanjat pagar.

Yusoff Ariffin · UiTM Dungun, Terengganu Sukari Fdm: kalu tahu ia memang penjenayah, kita sokong, senang2 dapat dosa jenayah yg dilakukan. Islam kutuk jenayah yg dilakukan dan diberi dosa. kalau melibat org ramai, maka seramai mana dinyanya, sebanyak itu dosanya. hapus dosa kena mohon ampun kpd Allah ttpi dosa kpd manusia kena mintak seorg2 diampunkan dosa. larat ke kamu?

Kyototan Abdul · Kuala Lumpur, Malaysia: Pemuda adalah peminpin masa depan negara. Lawan tetap lawan yang disyaki perlu ditangkap dan hadapi kemahkamah. MO1 perlu ditangkap jika tuduhan Doj itu dibukti.

Talib Hussain · Sekolah Menengah Kebangsaan Teloi Kanan: dini hari sudah tidak ada kebebasan utk ahli2 akedemik sebab semua di patahkan oligh pdrm...fikirlah apa akan jadi msia seterusnya...

Ali Mamati Ali · Owner di Stay-at-home parent : Yang macam ni cepat je tangkap,,, dia orang bukan pengganas pun,, tapi yang rembat duit buat tak tau je,,, inilah polis malaysial.

sumber

Comments (0)