Followers

Nuffnang

Suara Melayu Baru

Posted by Unknown | Posted on 2:18 PG | Posted in

sumber :-

Suara Melayu Baru


[POLITIK] Ini Rupanya Anjing PENGKHIANAT Kelas Atasan... Pemuda Minta PDRM Tambat Anjing2 Ni Di Tiang... #SahabatSMB

Posted: 26 Jul 2016 08:19 AM PDT

PEMUDA UMNO DESAK PIHAK BERKUASA MENJALANKAN SIASATAN MENYELURUH... HERET ANJING2 PENGKHIANAT KE MUKA PENGADILAN...


Pemuda Umno hari ini membuat laporan polis terhadap bekas Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti Akthar Aziz, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Abu Kasim Mohamed dan bekas Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail.
Menurut Naib Ketua Umno Khairul Azwan Harun, ketiga-tiga individu berpengaruh di negara ini dipercayai terbabit dalam satu konspirasi menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan kerajaan Malaysia yang sah.


Khairul membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi.
Dalam laporannya yang juga diperolehi oleh Malaysiakini, Khairul Azwan berkata, ketiga-tiga mereka disyaki memberi dokumen dan maklumat sulit kepada agensi luar negara, termasuk kepada Biro Siasatan Persekutuan (FBI).
Katanya, mereka dipercayai memberikan maklumat sulit berkenaan kepada pihak asing tanpa kelulusan sah oleh pihak berkuasa Malaysia, termasuk Jabatan Peguam Negara.
Beliau juga mendakwa sebahagian besar maklumat dokumen yang dikemukakan adalah palsu, diputar-belit dan direka untuk mencapai agenda jahat mereka.
Khairul menggesa pihak polis mempercepatkan siasatan mengenai perkara ini.
Ditanya mengenai dokumen yang dibekalkan oleh tiga individu berkenaan, beliau berkata, akan hanya berkongsi maklumat tersebut dengan menteri yang bertanggungjawab.
"Terpulang kepada pihak polis," katanya apabila disoal bila maklumat berkenaan akan dikongsi.
Menjawab soalan sama ada beliau juga akan berkongsi maklumat dengan SPRM, Khairul Azwan mengulangi bahawa ia juga terpulang kepada pihak polis.
Sumber  : MeloyaKini

Comments (0)